Annonce
Erhverv

Merete har været direktør for Kystdirektoratet i otte år - og hun trives fantastisk godt i Lemvig

Selv i den grå november elsker Merete Løvschall at færdes ude, når hun har fri. Foto: Morten Stricker
Merete Løvschall har været direktør for Kystdirektoratet siden 2013, og hun trives fantastisk godt i Lemvig, hvor hun bor sammen med sin mand. Efter en lang arbejdsdag på kontoret eller med møder rundt i landet elsker hun at komme ud i naturen.

Lemvig: - Selvfølgelig var Kystdirektoratets placering i Lemvig en udfordring, vi skulle forholde os til, da stillingen som direktør blev slået op. Men det lød som et meget spændende job, og hele familien - den yngste af vores tre døtre boede stadig hjemme på det tidspunkt - var enige om, at jeg skulle søge jobbet, fortæller Merete Løvschall.

Hun fik jobbet. I 2013 blev Merete Løvschall direktør for Kystdirektoratet i Lemvig, og hun forlod stillingen som klimachef i Vejle Kommune.

På det tidspunkt boede familien i Jelling, og derfor var der nogle praktiske udfordringer i, at Merete Løvschall fik job 126 kilometer væk.

Annonce

- Men vi var enige om, at det kunne løses. Jeg har været glad for både job og bopæl i Lemvig fra den første dag - i begyndelsen havde jeg et lille byhus i Lemvig - og siden 2017 har både min mand og jeg boet her i byen, hvor vi befinder os rigtig godt, siger Merete Løvschall, der er den første kvinde i avisens serie "Direktøren".

De boede en overgang i Holstebro, inden de købte hus i Lemvig. De bor i Frederiksgade  - hendes mand, Peter Borup Sørensen, er netop blevet valgt til Lemvig Byråd for Socialdemokratiet.

Går en omvej

Så Merete Løvschall skal blot op ad stationstrapperne for at komme på arbejde.

- Det tager kun fire minutter at gå på arbejde. Nogle gange går jeg faktisk en lille omvej for at få en længere gåtur ud af det. Og så har jeg faktisk allerede været ude at gå en gang tidligere på morgenen. Det gjorde jeg med vores hund, men den har vi desværre lige mistet. Jeg går dog alligevel, siger Merete Løvschall.

Det enten at færdes i naturen eller være ude i den friske luft spiller en stor rolle for kyst-direktøren.

- Det er virkelig noget, jeg sætter pris på. Det er også dejligt at komme ud efter en lang arbejdsdag på kontoret eller en dag med møder. Det meste foregår jo oppe i hovedet i et job som mit. Så er det dejligt bagefter at komme ud i den friske luft og få brugt kroppen - og mærke, at man er "den lille i det store". At man er et lille sandkorn i universet. Det giver en dejlig ro, siger Merete Løvschall.

Da hun boede i Jelling, cyklede hun de 13 kilometer til arbejdet i Vejle - også selv om vejret var dårligt. Så hun er vant til at færdes ude, selv om det ikke er vindstille og blå himmel - som det f.eks. er tilfældet her i den grå november.

Annonce

Ferier ved vandet

Hun elsker også at bruge vandet til aktiviteter. Hun har en havkajak, som hun bruger sammen med gemalen, og hun vil også gerne bade.

- Vi elsker vandet og ikke mindst Vesterhavet. Vi har i mange år haft et sommerhus syd for Hvide Sande. Her har vi holdt mange ferier sammen med vores børn. Midt i "corona-panikken" købte vi faktisk endnu et sommerhus ude i Ferring. Så nu har vi to steder, vi kan tage hen og slappe af, siger Merete Løvschall.

Det giver Merete Løvschall gejst og energi at arbejde sammen med Kystdirektoratets engagerede medarbejdere. Foto: Morten Stricker

Huset i Ferring bliver dog lejet ud i sommerperioden.

Hun boede som barn mange forskellige steder. Hendes far var sygehuslæge, og det betød, at familien med jævne mellemrum måtte flytte til ny by.

- Jeg havde en god og tryg barndom. Jeg havde ikke noget problem med, at jeg f.eks. ofte skulle skifte skole. Min mand og jeg har dog valgt en anden tilgang til vores egen familie. Vi boede 23 år i Jelling, hvor alle tre børn er vokset op og har gået i samme skole, inden vi flyttede til Holstebro og videre til Lemvig, siger Merete Løvschall.

Annonce

Positivt turist-præg

Det har ikke været svært at falde til i Lemvig.

- Jeg synes, det har været nemt at falde til. Her er et dejligt, åbent lokalsamfund. Lemvig har det, man har brug for. Man kan godt mærke, at turismen spiller en stor rolle i Lemvig - på den gode måde. Det er medvirkende til, at der kan være nogle specialbutikker, som man måske ikke forestiller sig at finde i en by af Lemvigs størrelse. Der er også nogle gode restauranter, siger Merete Løvschall.

Merete Løvschall

60-årige Merete Løvschall har været kystdirektør i Kystdirektoratet i Lemvig siden 2013. Hun kom fra en stilling som klimachef i Vejle Kommune.

Hun bor i Lemvig sammen med sin mand, Peter Borup Sørensen. De har tre døtre - to på Sjælland og én i Holland - og et barnebarn.

Merete Løvschall blev i 1985 uddannet civilingeniør i planlægning fra universitet i Aalborg. Har arbejdet med teknik, miljø og klima i Nordjyllands Amt, Vejle Amt og senest Vejle Kommune.

I fritiden kan hun lide at vandre, sejle i havkajak og læse.

Nu er det jo ikke fordi, at hun har oceaner af fritid. Jobbet som direktør lægger beslag på mange af døgnets timer.

- Jeg kan godt lide mit arbejde. Jeg skal have et arbejde, der giver mening for mig, og det gør jobbet her på Kystdirektoratet i høj grad, hvor vi blandt andet arbejder med nutidens og fremtidens klimaudfordringer, siger Merete Løvschall.

- Og så giver det gejst og energi at arbejde sammen med engagerede og dygtige medarbejdere, der virkelig brænder for deres arbejdsområder, siger Merete Løvschall.

Annonce

Allan og Bodil

I øvrigt fik hun noget af en ilddåb, da hun tiltrådte stillingen som direktør 1. oktober 2013. Inden udgangen af 2013 havde Danmark været ramt af to voldsomme storme - først Allan og dernæst Bodil.

- Her blev jeg lige kastet ud i det med det samme, siger Merete Løvschall, der i kraft af sin stilling  er formand for stormflods-beredskaberne på den centrale del af vestkysten og i Vadehavet.

- Nu er vi jo i højsæsonen for storm og forhøjede vandstande, og det kan give ekstra travlhed. På Kystdirektoratet skal vi levere de faglige input, som politi og beredskab skal agere ud fra - f.eks. giver en meget høj vandstand fare for oversvømmelser, hvor en eventuel evakuering af beboere i et område kan komme på tale, siger Merete Løvschall.

Kystdirektoratet

Kystdirektoratet i Lemvig hører under Naturstyrelsen i Miljøministeriet.

Kystdirektoratet er statens myndighed på kystområdet. Tager vare på Danmarks kyster og søterritoriet. Sikrer med analyser den faglige viden om kysternes dynamik til brug ved kystbeskyttelse eller anlæg langs Danmarks over 7300 kilometer kyststrækning.

Udvikler nye risikoanalyser og metoder til kystbeskyttelse i forbindelse med klimaforandringer.

Beskæftiger cirka 85 medarbejdere. Antallet af medarbejdere voksede, da udflytningen af statslige arbejdspladser i 2015 betød, at administrationen af strand- og klitsager blev flyttet fra Naturstyrelsen i København til Kystdirektoratet.

I øvrigt huske hun kun alt for godt en voldsom oplevelse, der i disse dage ligger 40 år tilbage. Det var orkanen 24. november 1981. Her gik 20-årige Merete Løvschall på universitet i Aalborg. Hun skulle hjem til bopælen i Aalborg efter et besøg i Nørresundby og valgte at gå over Limfjordsbroen.

Annonce

Chokerende oplevelse

- Det var en chokerende oplevelse. Jeg måtte holde fast i rækværket og nærmest krabbe mig over broen i den voldsomme blæst, mens det mørke vand med stor kraft brusede under mig. Den oplevelse står helt levende for mig den dag i dag, og de voldsomme storme og orkaner viser, at vi skal have respekt for naturen. Det er voldsomme kræfter, der er på spil, siger Merete Løvschall.

Kystdirektoratet tager vare på Danmarks 7300 kilometer kyststrækning.

- Danmark er et rigtigt "kyst-land" - intet sted i Danmark er der mere end 50 kilometer til en kyst. Kysten ligger i vores DNA. Herfra har mange hentet deres daglige brød i tidernes morgen. I dag er vi fascineret af kysten og vil gerne bo her med udsigt over vandet, siger Merete Løvschall.

Annonce

Byggeri langs kysten

Hun mener dog, at der er en god grund til, at Kystdirektoratet arbejder ud fra en lovgivning, der giver en stærk beskyttelse af de danske kyster - f.eks. i forhold til byggeri.

- Der er nok nogen, der mener, at den er lovlig restriktiv, men hvis den ikke havde været det gennem tiden, så havde vi stået med et endnu større problem i dag i forhold til beboelser, der ligger i områder med fare for oversvømmelse. Når der f.eks. bliver bygget langs kysten, skal vi sikre en bæredygtig udvikling, der rækker mange år ud i fremtiden, og vi skal i højere grad arbejde med naturen og ikke mod den, siger Merete Løvschall.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu kommer PCR-test til Skjern: Testcenter åbner allerede i denne uge

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing

Tæt opløb ved kåring af fotoklubs bedste skud: Én og samme fotograf leverede årets skud i både 2020 og 2021

Ringkøbing-Skjern

Går glip af sit sidste byrådsmøde: Iver Enevoldsen har fået corona

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Ringkøbing

Stadig intet svar på Omikron-mistanke men ingen spredning efter gymnasiefest

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Hvide Sande

Trafikstyrelsen giver dispensation: Vesterhav Syd og Nord må bruge radarstyret lys på de kystnære møller

Annonce