Annonce
Navne

Direktøren for Koldingfjord trækker stadig på kræfter hjemme i Ringkøbing

Skiltet fra den gamle Ringkøbing Kommune, som hænger i Peder J. Madsens direktørlejlighed, sender dagligt – i tankerne – den tidligere Ringkøbing-dreng en tur ’hjem’ vestpå. Men også i valget af samarbejdspartnere, er han trofast mod fødebyen: ’Design Solution’ og ’One Collection’, begge Ringkøbing-firmaer, er altid på banen, når hotellet skal nytænkes og udvikles. Arkivfoto: Lars Egelund
Hotel Koldingfjord, med eks-ringkøbingenseren, administrerende direktør Peder J. Madsen, ved rorpinden, er kåret til Årets Konferencecenter 2020.

Ringkøbing: Det var en stolt og glad Peder J. Madsen, der, i disse corona-tider - via video - fik overrakt den eftertragtede pris samt diplom af direktøren i Danske Konferencecentre, Marlene H. Sylvester-Hvid.

Bag kåringen står tusindvis af gæsteevalueringer for det forløbne år.

- Det er en dejlig opmuntring midt i corona-krisen og et tydeligt bevis på, at Hotel Koldingfjords medarbejdere virkelig evner at sætte sig i gæsternes sted. Vedkommende, personlig service er nøglen til gæsterne, og det er fantastisk, at de kvitterer for det på denne måde, fortæller eks-ringkøbingenseren Peder J. Madsen i en pressemeddelelse.

Han giver uden tøven æren for kåringen videre til hotellets engagerede medarbejderne:

- Vi har stort fokus på vores medarbejdere, og det her er deres pris, fortsætter direktøren.

Gæsterne har talt

Sammenslutningen Danske Konferencecentre tæller flere end 100 partnere, nemlig landets bedste uafhængige møde- og konferencecentre – heriblandt Hotel Koldingfjord – som sammenslutningen hjælper med blandt andet netværk, kurser og bookingservice.

- Desuden forpligter vi vores partnere til at lade konferencegæsterne evaluere deres oplevelse. Og det er de evalueringer, der alene udgør grundlaget for kåringen af Årets Konferencecenter, uddyber direktør i Danske Konferencecentre, Marlene H. Sylvester-Hvid.

Kamp til stregen

Hotel Koldingfjord vandt prisen i skarp konkurrence med de øvrige nominerede: Best Western Plus Hotel Svendborg, Hindsgavl Slot, Rungstedgaard, Hotel Severin i Middelfart og Pharmakon Konferencecenter i Hillerød.

Ét af de parametre, der har vejet til Koldingfjords fordel, er utvivlsomt hotellets unikke beliggenhed. For som hoteldirektøren siger:

- Beliggenheden er selvfølgelig et stort aktiv for os; men det forpligter også i ganske særlig grad. For den fordel kunne vi sagtens sætte over styr, hvis ikke vi fokuserede knivskarpt på, at vores service og gæsternes oplevelse også matcher de smukke rammer.

Men igen, ud over hotellets helt fantastiske fysiske placering i landskabet ser Peder J. Madsen kåringen som et velfortjent klap på skulderen til hotellets medarbejdere.

Kaster ikke håndklædet i ringen

Corona-krisen har dette forår – og, frygter mange, måske sommeren med? – sendt hotel- og restaurationsbranchen til midlertidig tælling. Men selvom Hotel Koldingfjord for tiden er lukket helt ned for gæster, betyder det dog ikke, at hotellet, ligger stille hen og på den lade side.

Da vi fanger direktør Peder J. Madsen på telefonen, kommer han direkte fra byggemøde med håndværkere:

- Jeg står faktisk lige nu og kigger ud over Kolding Fjords spejlblanke vand. Bortset fra tre-fire medarbejdere rundt om på hotellet, så er jeg mutters alene. En lidt mærkelig følelse.

Og efter en lille pause:

- Men hotellets bestyrelse ønsker heldigvis at udvikle virksomheden. Så vi har besluttet at udnytte den ufrivillige time-out på at investere massivt i hotellets fremtid.

En født optimist

Direktøren uddyber:

- Du kan godt hilse derhjemme og sige, at vi som altid har et forbilledligt samarbejde med Ringkøbing-firmaet "Design Solution", ligesom vi altid har haft det med "One Collection", der har hjulpet os med at gøre Finn Juhls møbler til en integreret del af hotellets sjæl.

Peder J. Madsen fortæller, at håndværkere er i gang med at renovere 110 badeværelser. Snart skal 6500 kvadratmeter gulvtæpper udskiftes, så konferencecentret står knivskarpt, når krisen er ovre, og "gæsterne med garanti vender tilbage". For det, er han overbevist om, vil ske.

- Selv i en branche, der stort set er gået i stå i disse ulykkelige uger, er der da heldigvis lyspunkter. Fx som denne kåring og pris. Jeg er født optimist, siger Koldingfjords direktør i telefonen til Dagbladet.

- Og jeg er overbevist om, at når vi kommer ud på den anden side af krisen, så vil behovet for at mødes ’fysisk’ overhale tidens Skype-møder inden om. Så hvis vi evner at udvikle og opdatere vores produkter på de danske konferencecentre, så vil "kurset" som mødeform igen komme på banen.

- Og så må du for øvrigt meget gerne hilse omkring dig hjemme i Ringkøbing og omegn, slutter Peder J. Madsen med et grin, som man ikke behøver et møde på Skype for at se for sig.

Blå bog – Peder J. Madsen, 52 år

Født: 1. marts 1968. Opvækst i Ringkøbing.

Søn af Anna og Niels Chr. J. Madsen, Rønne Allé i Rindum, Ringkøbing

Civilstand: Ugift

Skolegang: Alkjærskolen og Ringkøbing Skole

1989: Højere Handelseksamen, Ringkjøbing Handelsskole

1989-92: Elevuddannelse, Ringkjøbing Landbobank. Bankassistent samme sted

1992-95: Salgschef, Hotel Fjordgården, Ringkøbing

1994: Rotary Group Study Exchange til Sydafrika

1995-99: Projektkoordinator m.m., Turistgruppen Vestjylland

Diplomlederuddannelse i Service Management, Chester University, England.

1999-00: Direktør for Dansk Kroferie

2000-07: Direktør på Hotel Fjordgården

2007-08: Direktør på Hotel Opus, Horsens

2009: Adm. direktør på Hotel Koldingfjord A/S

2013-18: 6 x ’Kokke knækker cancer’ på Hotel Koldingfjord. Indsamler 6,3 mill. kr.

2017: Kåret til Årets Koldingborger

2020: Hotel Koldingfjord kåret som Årets Konferencecenter

Koldingfjord kort

Det fredede, rokokko- og renæssanceinspirerede hotelkompleks Koldingfjord ligger på nordsiden af Kolding Fjord, direkte ned til fjordbredden. Hovedbygningen blev opført i årene 1906-11 med økonomisk afsæt i salg af de første julemærker i 1904. Julemærkesanatoriet tjente oprindeligt som behandlingssted for tuberkuloseramte børn, indtil Danmark i 1960 havde fået udryddet sygdommen.

Bygningerne, hvor flere var kommet til, blev herefter overdraget til Åndssvageforsorgen i Vejle Amt, og blev, frem til 1983, anvendt som behandlingssted for psykisk handicappede børn.

Kolding Kommune solgte i 1987 bygningerne til entreprenørfirmaet Isleff, der foretog ombygningen til hotel. Hotel Koldingfjord åbnede i 1990. Det 4-stjernede hotel har i dag 132 værelser og en række topmoderne konferencefaciliteter.

Én af de parametre, der har vejet til Hotel Koldingfjords fordel, er utvivlsomt hotellets unikke beliggenhed og smukke fysiske rammer. Det tidligere fredede Julemærkesanatorium, indviet i 1911, har i de sidste 30 år tjent som Hotel og Konferencecenter. Foto: Lars Egelund
- Sammen høster vi frugterne. Peder J. Madsen giver uden tøven æren for kåringen som Årets Konferencecenter 2020 videre til hotellets engagerede medarbejderne: - Vi har stort fokus på vores medarbejdere, og det er ikke mindst deres pris. Arkivfoto: Lars Egelund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce