Annonce
Ringkøbing

Direktør udpeget: Erfaren Hvide Sande-mand skal stå i spidsen for Ringkøbing Fjernvarme

Ringkøbing Fjernvarme er i fuld gang med omstilling til vedvarende energi. Foto Johan Gadegaard.
Om tre måneder stopper fjernvarmes nuværende direktør, Jesper Skovhus Andersen for at gå på efterløn. Men en erfaren lokal mand erstatter ham.

RINGKØBING/HVIDE SANDE: Bestyrelsen for Ringkøbing Fjernvarmeværk måtte ikke gå langt for at finde en ny direktør; men de måtte trods alt gå over både Vonåen og Ringkøbing Fjord for at finde ham.

Efter en grundig ansættelsesproces har fjernvarmeværket indgået aftale med Martin Halkjær Kristensen om at overtage stillingen som direktør, når den nuværende direktør, Jesper Skovhus Andersen, stopper ved udgangen af august i år for at gå på efterløn.

Martin Halkjær Kristensen - der er uddannet maskinmester - har gennem de sidste syv år været driftsleder på Hvide Sande Fjernvarme, hvor han har skaft flotte resultater. Blandt disse kan næves etableringen af 10.000 kvadratmeter solvarmeanlæg, egen elforsyning fra vindmøllerne på stranden i Hvide Sande og senest et varmepumpeanlæg på 4,7 MW i 2020.

Annonce

Med Martin Halkjær Kristensen som driftsleder blev Hvide Sande Fjernvarme i 2020 tildelt "Fjernvarmeprisen", som er branchens anerkendelse af et varmeværk, der i særlig grad har formået at gøre en forskel.

Glad formand

Bestyrelsesformand Hans Markussen er glad for valget af ny direktør. I en pressemeddelelse udtaler han:


Det betyder meget for kunder, medarbejdere og bestyrelse, at den direktør, der ansættes, er både visionær, faglig dygtig og en god "holdspiller".

Hans Markussen, formand for Ringkøbing Fjernvarme.


- Det betyder meget for kunder, medarbejdere og bestyrelse, at den direktør, der ansættes, er både visionær, faglig dygtig og en god "holdspiller", så vi var naturligvis spændte på at møde ansøgerne og høre om deres tanker for fremtidens Ringkøbing Fjernvarmeværk. Efter en grundig proces med adskillige velkvalificerede ansøgere, var der dog ingen tvivl hos os i bestyrelsen om, at Martin Halkjær Kristensen skulle være varmeværkets fremtidige frontfigur.

At den nye direktør overtager en virksomhed i god udvikling, var Hans Markussen ikke i tvivl om:

Martin Halkjær Kristensen bliver ny direktør for Ringkøbing Fjernvarme. Pressefoto.

- Vi har nu næsten 30 år haft Jespers sikre hånd på roret, og i den tid har varmeværket udviklet sig meget positivt både teknologisk og økonomisk. At vi er lykkedes med det, samtidig med, at vi er nået langt i forhold til en grønnere og mere vedvarende varmeforsyning, kan i høj grad tilskrives Jesper.

Annonce

Kompetent direktør

- Der er ingen tvivl om, at vi med Martin får en yderst kompetent direktør, som allerede har bevist i sit tidligere job, at han både kan få gode ideer og sørge for at føre dem ud livet. Han kender teknologierne, vi arbejder med i Ringkøbing, og han vil falde godt i med både kunder og medarbejdere. Jeg er ikke i tvivl om, at det er den helt rigtige mand, vi har fået ansat.

Martin Halkjær Kristensen starter hos Ringkøbing Fjernvarmeværk den 16. august.

Han kommer til at stå i spidsen for kommunens største fjernvarmeværk. Der er i dag tilsluttet cirka 4700 forbrugere til varmeværkets ledningsnet.

Der venter ham også store opgaver. Ringkøbing Fjernvarmeværk har de kommende år en ambition om at skifte langt hovedparten af naturgassen ud til fordel for vedvarende energi.

I den forbindelse analyseres de økonomiske og miljømæssige konsekvenser ved forskellige alternative løsninger såsom mere solvarme, varmepumper, biomasse, biogas og geotermi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce