Annonce
Vestjylland

Direktør stopper efter 15 år: Det er en mærkelig følelse

Administrerende Direktør og tidligere hovedaktionær for Jyden Bur A/S, Jens Agergaard, forlader virksomheden som han har ledet gennem 15 år
I 15 år har Jens Agergaard siddet i stolen hos Jyden. Men nu er tiden kommet til at sige stop.
Annonce

Bur: Han har stået i spidsen for Bur-virksomheden i 15 år. Men nu stopper 56-årige Jens Agergaard som administrerende direktør for Jyden.

Den næsten 100-år gamle virksomhed blev sidste år solgt til den nordjyske koncern Skiold. Overtagelsen skete ovenpå flere års samarbejde mellem de to virksomheder. Og det var egentlig ikke Jens Agergaards ambition, at han ville være direktør længere. Alligevel endte han med at stå i spidsen for både Jyden og Skiolds afdeling i Ikast.

- Det er ikke et ønske fra Skiold om, at jeg skal stoppe, og jeg kommer til at være knyttet til Skiold fremover også som konsulent, understreger direktøren. Formelt er han stoppet som administrerende direktør per 31. juli. Men der siges først endeligt farvel til arbejdspladsen fredag den 14. august.

- Energien er ikke, hvad den har været, siger Jens Agergaard, der har brugt mange timer på arbejdet i virksomheden.

Særligt det seneste år, hvor både overtagelsen med Skiold og udbredelsen af afrikansk svinepest, har ædt timer op.

Annonce

Familietid

Nu er tiden kommet til at prøve noget andet. Og få mere tid til livets mere private anliggender.

- Jeg har jo lidt forsømt familier og venner i mange år nu. Så det skal jeg bruge noget tid på - først og fremmest. Jeg spiller også noget golf i fritiden, og det vil jeg også gerne have mere tid til, siger han.


Det er et forholdsvist stort - og gammelt - barn, man giver videre. Og det er en mærkelig følelse

Jens Agergaard, tidligere administrerende direktør i Jyden


Familien tæller udover hans kone to børn, der nu er 25 og 27 år, og en masse søskende.

- Man skal jo også være der for dem indimellem, siger han og fortsætter:

- Og så er der en række bestyrelsesposter, som jeg har tænkt mig at søge. Jeg sidder blandt andet i bestyrelsen i Aarhus Universitets Herning-afdeling, hvor opgaven går på at få lokale virksomheder til at være tættere knyttet med uddannelsesinstitutionerne. Det er superspændende. Og det vil jeg gerne bruge mere tid på, siger han.

Helt slipper han dog ikke taget i staldinventar-virksomheden. Hjertebarnet - om man vil.

Skiold Group opkøbte for nyligt det spanske selskab Rotecna, der har specialiseret sig i konstruktion, fremstilling og markedsføring af udstyr og løsninger til svineproduktion. Og dén virksomhed skal integreres ordentligt i Skiold-koncernen. Det bliver fremover en af de opgaver, han som konsulent kommer til at løse.

Annonce

Et "barn" gives videre

Spørger man Jens Agergaard, er der ikke den store dramatik i, at han stopper. Men det er mange års blod, sved og tårer, der er blevet sendt i nye hænder:

- Det er et forholdsvist stort - og gammelt - barn, man giver videre. Og det er en mærkelig følelse, siger han.

Han er dog ikke et sekund i tvivl om, at beslutningen om at lade Jyden opkøbe har været den rette:

- Vi blev nødt til at være en større enhed for at komme ud på flere markeder - for vi er en af verdensspillerne nu. Omvendt er vi også ude på nogle områder, hvor det nok kræver andre kompetencer, end det, jeg er god til. Og jeg ved, at de mennesker, der skal køre det videre er gode til det, de laver. Så på den måde er jeg godt tilpas i det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Annonce