Annonce
Erhverv

Direktør: Lem vil fortsat spille nøglerolle for Vestas Aircoil

Lem vi fortsat spille en nøglerolle for Vestas Aircoil, fastslår direktør Ib Sand Nykjær. Foto Johan Gadegaard.
Trods flytning af noget af produktionen til Rumænien har Vestas Aircoil ingen planer om at forlade Lem; tvært imod vil afdelingen i Lem fortsat have en nøglerolle, ikke mindst når det gælder udvikling, fastslår direktør Ib Sand Nykjær.
Annonce

LEM: Vestas Aircoil i Lem flytter - som tidligere omtalt i Dagbladet - en del af produktionen til Rumænien, hvor koncernen allerede har produktionsfaciliteter. Men det er ikke ensbetydende med, at der er planer om at mindske Lem-afdelingens betydning for koncernen, fastslår direktør Ib Sand Nykjær.

- Vi har i en længere periode i efteråret haft for mange medarbejdere i forhold til mængden af opgaver i produktionen i Lem. Vi har trukket beslutningen om at tilpasse kapaciteten længst muligt ved blandt andet at efteruddanne folk, men det ser ud til at den globale afmatning ser ud til at fortsætte, og derfor har vi valgt at reducere produktionen nu.

Ib Sand Nykjær understreger, at der fortsat vil være produktion af blandt andet specialkølere og industrielle kølere i Lem. Desuden er Lem den del af koncernen, hvor den største ekspertise i koncernen er samlet, og hvor udviklingsarbejdet finder sted, og det bliver der ikke ændret på; snarere vil denne funktion blive styrket.

- Tilpasningerne skal være med til at sikre Vestas Aircoil i Lem, siger han.

Annonce

Rumænien og Kina

Vestas Aircoil har ud over hovedsædet i Lem afdelinger og produktion i Kina og Rumænien.

Virksomheden udvikler og producerer skræddersyede ladeluftkølere til brug i skibs- og kraftværksmotorer; disse kølere fungerer på den måde, at de nedkøler indsugningsluften og tilfører dieselmotoren de nødvendige hestekræfter. Derudover fremstiller Vestas Aircoil køletårne til industrivirksomheder under navnet Vestas Industrial Cooling.

Vestas Aircoil har fastholdt et højt investeringsniveau i sin udviklingsafdeling i Lem, og det bliver der altså ikke ændret på, fastslår Ib Sand Nykjær.

Generelt har virksomheden haft en god og stabil økonomisk udvikling. I 2018 havde Vestas Aircoil således et rekordstort overskud før skat på 36,4 millioner kroner.

Præcis hvor mange stillinger, der bliver nedlagt i Lem, kan Ib Sand Nykjær ikke sige endnu. Det kommer blandt andet an på udfaldet af de forhandlinger, der foregår lige nu med tillidsrepræsentanterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce