Annonce
Erhverv

Direktør for Vestjydsk Beslag har købt genboens virksomhed

Mads Jørgensen (til højre) har købt SB-Multi-Spænd af Samuel Bækdahl til overtagelse fra årsskiftet. Pressefoto.
Mads Jørgensen, Vestjydsk Beslag, Ringkøbing, køber genboen Samuel Bækdahls virksomhed i Vildbjerg. Desuden overtager han et agenturfirma i Flensborg. Maskiner flyttet til Ringkøbing.
Annonce

RINGKØBING: Direktør Mads Jørgensen, Vestjydsk Beslag, overtager fra årsskiftet firmaet SB Multi-Spænd i Vildbjerg. De fleste produktionsmaskiner er allerede flyttet til Birkmosevej 13A i Ringkøbing, hvor Vestjydsk Beslag har adresse.

At det netop er den 54-årige Mads Jørgensen, der for nylig kunne give 64-årige Samuel Bækdahl håndslag på købet, er ikke den rene tilfældighed. De to har i 18 år været genboer i Vildbjerg, og Mads Jørgensen har tit spurgt genboen, om ikke han ville sælge den virksomhed, han stiftede i 1983.

Samuel Bækdahl sagde altid nej - lige ind til nu. Og det er ikke alderen, der får ham til at sælge firmaet - der i dag har tre fuldtids- og to deltidsansatte - udtaler han i en pressemeddelelse.

- Vi er efterhånden ved at være for små med alt for meget administration og nye regler samt Englands Brexit, siger han.

Interesserede købere var der flere af, men det blev altså genboen, der løb med det lille men succesrige Vildbjerg-firma, der eksporterer 70 procent af produktionen så langt væk som til Kina og De Forenede Arabiske Emirater.

Annonce

Universalspændebånd

SB Multi-Spænd er en metalvarefabrik med produktion af spændebånd som speciale.

Firmaet blev stiftet i 1983 i familiens garage på Østvænget i Vildbjerg. Dengang kørte Samuel Bækdahl som servicetekniker på vaskemaskiner, og skulle ofte i forbindelse med arbejdet bruge et spændebånd.

Det irriterede ham bare, at det tit var de forkerte størrelse, han havde med i bilen, og derfor fik han ideen om at lave et universelt spændebånd, der passede til alle typer rør og slanger. Det patenterede bånd er fem meter langt, og brugeren klipper det bare af i en passende længde, og lukker det derefter med et "løst" låsehoved.

SB spændebåndet er blevet en stor succes - og nu er det altså Mads Jørgensen, der skal føre det videre. Og det er - ud over genboskabet i Vildbjerg - ikke nogen tilfældighed.

1. maj 2018 overtog familien Jørgensen nemlig Vestjydsk Beslag fra Per Green. Vestjydsk Beslag på Birkmosevej fremstiller rendejern og hængselsstifter, så begge befinder sig i metalvarebranchen. Ud over Mads Jørgensen er hustruen Dorte Jørgensen og sønnerne Rasmus og Thomas Jørgensen involveret i firmaet.

Samuel Bækdahl vil i en periode hjælpe Vestjysk Beslag i gang med produktionen, så der bliver en gnidningsløs overgang.

I øvrigt har Mads Jørgensen også købt et agenturfirma i Flensborg, der siden 1985 har forhandlet produkterne fra SB Multispænd på det tyske marked. Dette firma vil føje produkterne fra Vestjysk Beslag til varesortimentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce