Annonce
Erhverv

Direktør for Vestjydsk Beslag har købt genboens virksomhed

Mads Jørgensen (til højre) har købt SB-Multi-Spænd af Samuel Bækdahl til overtagelse fra årsskiftet. Pressefoto.
Mads Jørgensen, Vestjydsk Beslag, Ringkøbing, køber genboen Samuel Bækdahls virksomhed i Vildbjerg. Desuden overtager han et agenturfirma i Flensborg. Maskiner flyttet til Ringkøbing.

RINGKØBING: Direktør Mads Jørgensen, Vestjydsk Beslag, overtager fra årsskiftet firmaet SB Multi-Spænd i Vildbjerg. De fleste produktionsmaskiner er allerede flyttet til Birkmosevej 13A i Ringkøbing, hvor Vestjydsk Beslag har adresse.

At det netop er den 54-årige Mads Jørgensen, der for nylig kunne give 64-årige Samuel Bækdahl håndslag på købet, er ikke den rene tilfældighed. De to har i 18 år været genboer i Vildbjerg, og Mads Jørgensen har tit spurgt genboen, om ikke han ville sælge den virksomhed, han stiftede i 1983.

Samuel Bækdahl sagde altid nej - lige ind til nu. Og det er ikke alderen, der får ham til at sælge firmaet - der i dag har tre fuldtids- og to deltidsansatte - udtaler han i en pressemeddelelse.

- Vi er efterhånden ved at være for små med alt for meget administration og nye regler samt Englands Brexit, siger han.

Interesserede købere var der flere af, men det blev altså genboen, der løb med det lille men succesrige Vildbjerg-firma, der eksporterer 70 procent af produktionen så langt væk som til Kina og De Forenede Arabiske Emirater.

Annonce

Universalspændebånd

SB Multi-Spænd er en metalvarefabrik med produktion af spændebånd som speciale.

Firmaet blev stiftet i 1983 i familiens garage på Østvænget i Vildbjerg. Dengang kørte Samuel Bækdahl som servicetekniker på vaskemaskiner, og skulle ofte i forbindelse med arbejdet bruge et spændebånd.

Det irriterede ham bare, at det tit var de forkerte størrelse, han havde med i bilen, og derfor fik han ideen om at lave et universelt spændebånd, der passede til alle typer rør og slanger. Det patenterede bånd er fem meter langt, og brugeren klipper det bare af i en passende længde, og lukker det derefter med et "løst" låsehoved.

SB spændebåndet er blevet en stor succes - og nu er det altså Mads Jørgensen, der skal føre det videre. Og det er - ud over genboskabet i Vildbjerg - ikke nogen tilfældighed.

1. maj 2018 overtog familien Jørgensen nemlig Vestjydsk Beslag fra Per Green. Vestjydsk Beslag på Birkmosevej fremstiller rendejern og hængselsstifter, så begge befinder sig i metalvarebranchen. Ud over Mads Jørgensen er hustruen Dorte Jørgensen og sønnerne Rasmus og Thomas Jørgensen involveret i firmaet.

Samuel Bækdahl vil i en periode hjælpe Vestjysk Beslag i gang med produktionen, så der bliver en gnidningsløs overgang.

I øvrigt har Mads Jørgensen også købt et agenturfirma i Flensborg, der siden 1985 har forhandlet produkterne fra SB Multispænd på det tyske marked. Dette firma vil føje produkterne fra Vestjysk Beslag til varesortimentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce