Skjern

Direktør efter røveri: Vi blev beordret ned på gulvet

Politiet ledte torsdag aften efter spor i og omkring Faster Andelskasse. Foto: Sebastian Engelberth Hansen

Hjælpen var hurtigt fremme, da Faster Andelskasse blev ramt af røveri torsdag ved lukketid. Fredag holder andelskassen lukket, og her skal medarbejderne have psykolog-hjælp.

ASTRUP: Vinduet i personaletoilettet i Faster Andelskasse blev adgangsvejen for to røvere torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Andelskassen havde som alle andre pengeinstitutter haft længe åbent torsdag, og en af de 10 ansatte, der var på arbejde, mødte røverne i døren, lige i det øjeblik, de kom ind i lokalet.

- Røverne beordrer os ned på gulvet. De råber "Get down! Face down!", og det gjorde vi så. Lagde os ned på gulvet med ansigtet ned i gulvet. Så brød de boksen op. Det var en grim oplevelse, fortæller andelskassens direktør Jan Kirkensgaard.

Selve røveriet tog anslået fem minutter, og da røverne var ude af døren igen, trykkede de ansatte på alarmen. Så gik det ellers hurtigt med hjælpen.

- Politiet var lige i nærheden, og de kom meget hurtigt. Og det er meget betryggende at vide, at politiet er så tæt på, når man har brug for det. De var meget professionelle og hjælpsomme, og det, at de var sådan, var en fantastisk oplevelse, forklarer Jan Kirkensgaard.

Hvor meget røverne slap afsted med, hverken kan eller må Jan Kirkensgaard sige, da det er en del af pengeinstituttets sikkerhedsprocedure at holde det hemmeligt.

Psykolog kommer fredag

Politiet har i løbet af torsdag aften foretaget afhøringer i andelskassen, og kort før klokken 21 kørte de første medarbejdere hjem.

Retsteknikerne arbejdede i løbet af aftenen med at sikre spor i og omkring andelskassen.

Der blev hentet pizza og sodavand, og så har alle ansatte siddet og snakket sammen om den voldsomme oplevelse.

I enighed blev der truffet beslutning om, at der skulle ventes med psykologsamtaler til fredag. Derfor holder Faster Andelskasse også lukket fredag, og krisepsykologen kommer til Astrup og er i Faster Andelskasses lokaler.

- Det er et ønske, at samtalerne skal holdes her. Vi har det træls med det, der er sket, men vi er ikke bange. Vi er ret afklarede med, hvad der er sket, og vi ved, at vi har gjort det rigtige. Alle opførte sig som forventet i situationen, fortæller Jan Kirkensgaard, der er glad for, at den kriseplan ved røverier, man aldrig håber skal komme til anvendelse, er blevet brugt efter hensigten.

- Det er første gang i vores 100 årige historie, at der har været røveri, og det ville vi gerne have været foruden, tilføjer Jan Kirkensgaard.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Skjern

Tysk bilist ramte bil i venstresving

Skjern For abonnenter

To fløje smelter sammen til én efterskole: - Vi har fået nogle fantastiske områder til vores ansatte og vores elever

Skjern

Skjern Gospelkids giver onsdag aften koncert i Skjern

Skjern For abonnenter

Trods forventning om røde tal: FrivilligVest lander et overskud for 2018

Skjern

Guldsmykker blevet taget af tricktyve

Skjern

Henrik Lind færdig i Skjern Bank - vestjyder køber ham ud

Skjern

Byrådet cementerer opbakning til ny Rækker Mølle-hal

Skjern For abonnenter

Snapsen var for god til at blive hældt ud: Nu har Lowlands fået sølvmedalje i Berlin