Annonce
Ringkøbing-Skjern

Digital pulje er atter åben: Fire lokale virksomheder får 100.000 kroner hver

Lokale virksomheder får nu økonomisk støtte til digitaliseringen. Arkivfoto: Morten Pape
Bollerup Jensen, Vestjylland Forsikring, Danwest Feriehusudlejning og Brodersens får nu økonomisk støtte til at opruste på digitaliseringen - og andre virksomheder kan nu også søge om tilskud.

Ringkøbing-Skjern: Fire af kommunens virksomheder kan nu se frem til at blive rustet til digitaliseringen - og samtidig få tilskud til det.

Det drejer sig om Bollerup Jensen, Vestjylland Forsikring, Danwest Feriehusudlejning og Brodersens, der nu få tildelt 100.000 kroner hver til at sætte skub i den digitale udvikling.

Pengene er uddelt af Erhvervsstyrelsen gennem SMV:Digital, der hjælper små- og mellemstorevirksomheder med at at realisere deres digitale ambitioner og styrke virksomhedens vækst og konkurrenceevne.

Annonce

Kortlægger behov

- Man kan ansøge om en voucher til at få kigget på sin virksomhed og komme i gang med en digital omstilling. Det kan være, at man skal se bredt på digitaliseringen og have hjælp til at lave en plan. Det kan også være smallere, hvor man er afklaret med, hvad der skal foretages, men skal have hjælp af en projektleder for at få det implementeret og finde leverandører, siger Henrik Skou Pedersen, der er chefkonsulent hos Erhvervshus Midtjylland, som er den regionale operatør af SMV:Digital.

I foråret havde Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Ringkøbing-Fjord Handelsråd i samarbejde med Erhvervshus Midtjylland informationsmøde om SMV:Digital-puljen på 100.000 kroner, og det har altså kastet fire tildelinger af sig - men det bliver snart muligt at søge igen, også om mindre beløb end de 100.000 kroner, der kræver, at virksomheden har en årlig omsætning på to millioner kroner.

Danmark skal med frem

Fra onsdag 18. september er det muligt atter at søge midler fra SMV:Digital, og foruden puljen på 100.000 kroner kan man også søge en pulje på 25.000 kroner.

- Nu kommer der et forløb for virksomheder på 2-20 ansatte, hvor den store pulje henvender sig til virksomheder med 3-249 ansatte, siger Henrik Skou Pedersen.

Den lille pulje bliver kombineret med en obligatorisk workshop, der skal kortlægge, hvor virksomheden har brug for digital hjælp.

Puljerne kan søges indtil 13. oktober, eller til midlerne er fordelt. Henrik Skou Pedersen håber, at mange vil gøre dette for at ruste sig til konkurrencen på det digitale marked.

- Vi er lidt bagud her i Danmark, så der er et stort potentiale med e-handel. For mange er det vigtigt at finde ud af, hvordan man skal gøre det og få hjælp til at få lavet strategi. Det er noget, der kommer til at ligge højt på agendaen de næste mange år, siger chefkonsulenten.

Kriterierne for at søge kan ses på smvdigital.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce