Annonce
Sport

DHF-formand efter EM-fiasko: Frygtelig for dansk håndbold

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
De danske håndboldherrer skuffede fælt under håndbold-EM, hvor det blev til exit efter gruppespillet.

De danske håndboldherrer og forsvarende verdensmestre skuffede de fleste håndboldinteresserede danskere, da det ikke lykkedes holdet at komme videre fra det indledende gruppespil ved EM.

Formanden i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Per Bertelsen, kalder fiaskoen frygtelig for dansk håndbold og frygter, at det i værste tilfælde kan få økonomiske konsekvenser.

- Jeg frygter altid, når sådan noget sker, hvilke konsekvenser det kan få.

- Omvendt tror jeg, at alle kan se og tror på, at det her er en enlig svale. Jeg tror, at vores samarbejdspartnere og også Team Danmark vil bakke os fuldt op fremadrettet også.

- Men man skal ikke have næsen så højt oppe, at man ikke kan frygte, at noget kan ske. Og det frygter jeg altid. For hver gang vi mister en krone, så er det en krone, vi ikke kan bruge på at udvikle vores sport, siger han.

Han så med, da danskerne onsdag aften besejrede Rusland i Malmö Arena, men holdet og DHF-formanden måtte konstatere, at sejren ikke var nok for Danmark til at gå videre i turneringen.

Holdet havde forinden tabt til Island og spillet uafgjort mod Ungarn, og da ungarerne tidligere onsdag slog Island, var der ikke mere at komme efter for Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og resten af den danske trup.

- Det gør ondt dybt inde i mit håndboldhjerte, det her, at vi ikke præsterer bedre. Så kan vi altid snakke om, at et mål her, et halvt mål der og to mål der kunne have ændret det, men fakta er bare, at det klarede vi ikke.

- Nu står vi i den situation, vi gør, og det er frygteligt for dansk håndbold, siger Per Bertelsen.

Han tager situationen dybt alvorlig og en evaluering af EM-slutrunden er derfor også med som et punkt på dagsordenen, når der afholdes bestyrelsesmøde i næste uge.

- Det er en dyb skuffelse for os i forbundet også. Vi skal også kigge indad. Vi skal kigge på, om vi har misset et eller andet undervejs, eller om vi skal ændre på nogle strategier, siger han.

Det er første gang siden år 2000, at Danmark ikke går videre fra et indledende gruppespil ved EM.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce