Annonce
Skjern

DHE-elev om at vende tilbage på efterskolen: - Jeg tør næsten ikke tro på det

DHE-elev Naya Ladefoged Matzen har fulgt undervisningen via Google Meet siden nedlukningen før jul. Hun har både dyrket gymnastik, hæklet, regnet og læst hjemme i stuen, ligesom sine kammerater fra efterskolen har gjort det i deres hjem. Privatfoto
Efterskoleforstander håber, at politikerne vender tommelfingeren i vejret, så eleverne kan komme tilbage.

SKJERN/SPJALD: 16-årige Naya Ladefoged Matzen fra Silkeborg slog lyttelapperne ud, da hendes mor så de seneste corona-nyheder på fjernsynet mandag aften.

Sundhedsmyndighederne åbnede nemlig muligheden for, at de store elever i blandt andet Vestjylland kan komme tilbage på skolebænken.

- Jeg håber det, men jeg tænkte også for mig selv, at det kommer ikke til at ske. Jeg tror ikke rigtig på det, fortæller Naya, der går på efterskolen DHE i Skjern.

Annonce

Her er Leif Milter Hansen forstander. Han er også afventende, men positiv.

- Jeg håber og tror på, at vi kan starte i næste uge, men vi skal lige have det fra politikerne. Og vi er spændt på at se retningslinjerne, som vi skal følge, siger Leif Milter Hansen, der håber, at politikerne er klar med en udmelding sidst på ugen.

- Vi glæder os utroligt meget til at tage imod de unge mennesker, siger han.

I startboksen

På Brejninggaard Efterskole ved Spjald har forstander Kristian Grell en god fornemmelse på efterskolernes vegne.

- Jeg har klar en fornemmelse af, at myndigheder er indstillet på, at efterskolerne skal være med i den første åbning, siger Kristian Grell, der p.t. ser det som en ekstra fordel at ligge i Vestjylland.

- Vi ved endnu ikke hvilke retningslinjer, vi skal åbne under, men vi står i startboksen og vil gøre alt, hvad vi kan for at blive klar og få styr på dobbelttest og så videre. Det tror jeg også, at vores elever er, tilføjer han.

- Vores unge har været dygtige til at give plads til alt det her, men der er ikke noget at sige til, at de er ved at være slidte, tilføjer han.

Annonce

Normal hverdag

Naya Ladefoged Matzen, der også fik sidste års efterskoleophold afbrudt af corona-nedlukningen, krydser fingre.


Det skal ikke være de måneder, de er væk, der skal definere skoleåret.

Leif Milter Hansen, forstander DHE


- Jeg har savnet det sociale rigtig meget. Bare det at være sammen med folk fra efterskolen. Man møder jo ikke bare et par stykker på gangen, når man er hjemme. Og så savner jeg at kunne lave alt det kreative. Der er ikke så mange muligheder hjemme, fordi vi ikke har alle de ting, som man skal bruge. Og så vil det bare være rart at få en normal dagsrytme igen. Det gik fint med at være hjemme i begyndelsen, men jeg begynder lige så stille at få fnidder og blive rastløs, siger hun.

Annonce

Fællesskabsfølelse

Ligesom alle andre hjemsendte efterskoleelever har Naya Ladefoged Matzen fået hjemmeundervisning.

Derudover har DHE arrangeret frivillige aften-aktiviteter som bingo, fællesspisning, hyggestunder med hækling og ikke mindst gemmeleg, hvor medarbejderne gemte sig på skolen og eleverne via mobiltelefon skulle finde dem. Det har været godt, men uanset hvad er det ikke den rigtige vare.

- Det er utrolig frustrerende og synd for de unge, at de ikke oplever efterskoleåret fuldt ud med rejser, gymnastikopvisning og fællesskab. Men når det er sagt, så vil vi gøre alt for, at de får den fællesskabsfølelse frem, når de er tilbage. Det skal ikke være de måneder, de er væk, der skal definere skoleåret, siger Leif Milter Hansen.

Herunder kan du også høre fra forstanderen på Fjordvang Efterskole, Jacob Gravlund Jørgensen. Han glæder sig også over nyheden om en mulig genåbning af efterskolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hør her, hvad han siger til Radio4 Morgen:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce