Annonce
Vestjylland

DGI Vestjyllands Arkivudvalg flytter klenodier til Holstebro

Holstebro: I går var sidste arbejdsdag for DGI Vestjyllands Arkivudvalg, som i flere end 20 år har indsamlet, registreret og opbevaret historiske materialer om aktiviteter og arrangementer, der har tilknytning til DGI Vestjylland.

Og det er vigtigt at kende sin historie. I hvert fald hvis man spørger DGI Vestjyllands Arkivudvalgs seks medlemmer: Poul Johannsen, Birthe Noe, Karen Bjerre Madsen, Brita Uldum, Ulla Skyttegaard og Hans Laurids Pedersen.

Udvalget har siden 1997 opmagasineret billeder, videofilm, DVD’er, plakater, skilte og masser af andet arkivmateriale ved DGI Vestjyllands kontor i Ulfborg. Materialet er nu flyttet til Lokalhistorisk Arkiv i Holstebro.

- Der er sket meget på området, siden vi startede for 20 år siden. I dag er det hele mere digitaliseret. Vi glæder os derfor over, at det lokalhistoriske arkiv i Holstebro tager over, siger formand for arkivudvalget, Poul Johannsen.

Annonce

Spændende historie

Arkivudvalget har gjort sig umage for at bevare historien i DGI Vestjylland, og de opfordrer alle til at dykke ned i historien.

- Vi har en spændende historie i DGI Vestjylland, og det er fascinerende at kende den. Vi forsøger kun at gemme det mest nødvendige, siger Poul Johannsen.

Der er materiale helt tilbage fra 1930, mens materiale fra skytterne daterer sig tilbage til 1862.

Arkivudvalget opfordrer alle lokalforeninger i DGI Vestjylland til at gemme og indlevere materiale, som kan være relevant på DGI Vestjyllands kontor i Ulfborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce