Annonce
Ringkøbing-Skjern

DGI laver gratis sommerferieaktiviteter for knap 800 børn

I 2018 lavede man en Workshop (landsdækkende projekt) for drenge i skoletiden, hvor DGI og FaceOff tilbød deltagelse i et landsdækkende projekt, hvor målet er at skabe det bedste gymnastikmiljø for drenge, - tiltrække flere drenge og fastholde dem i foreningerne. 10.000 drenge fik på 10 dage mulighed for at deltage dengang. Nu tilbyder HG og VGF 89 igen workshop for drenge i skoletiden. Foto: Morten Stricker
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Børn fra hele kommunen kan komme en tur i Wow Park, lære at springe på Vedersø Idrætsefterskole og dyrke friluftslivet ved Dejbjerglund Efterskole.

DGI Vestjylland arrangerer sommeren over en masse aktiviteter for børn og unge i alderen 6 til 17 år i både Ringkøbing-Skjern, Struer og Lemvig Kommuner. Og det er helt ekstraordinært gratis for alle at være med.

Midlerne til at finansiere gildet kommer fra de tre kommuner, der har fået del i de 200 millioner kroner, som regeringen, Kommunernes Landsforening og Folketinget partier på grund af coronakrisen har afsat til sommeraktiviteter for børn.

Det skriver DGI Vestjylland i en pressemeddelelse.

Om sommerpuljen

Regeringen indgik den 9. juni en indgået aftale med Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, de frie grønne løsgængere og Partiet Fremad om initiativer, der skal sikre, at børn og unge kan få en aktiv sommerferie.

Puljen skal blandt andet hjælpe de børn og under, der under coronakrisen har været isolerede og stået uden sociale fællesskaber og normalte hverdagsrytmer.

Aktiviteterne skal foregå i sommerferien eller i umiddelbar forlængelse derfra, og så skal de både bidrage fagligt og socialt.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet

- Mange børn og unge må holde sommerferie hjemme i Danmark i år, og takket være disse midler har vi mulighed for at give dem nogle sjove og anderledes sommeroplevelser ganske gratis, siger idrætskonsulent i DGI Vestjylland Ole Schmidt i pressemeddelelsen.

Aktiviteterne bliver fordelt over de tre kommuner, og der bliver i alt plads til 770 elever på de forskellige aktiviteter, der foregår i uge 27, 31 og 32.

Ringkøbing-Skjern Kommune har fået 2.149.000 kroner i aftalen, som kommunen har valgt at lave til en pulje, som både kommunale og private aktører, der vil lave sommeraktiviteter til glæde for børn, kan søge om at få del i. Struer Kommune har fået 744.000 kroner, mens Lemvig Kommune har fået 650.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Annonce