Annonce
Ringkøbing-Skjern

DF-turismeordfører hilser klart sommerhussvar velkommen

Dennis Flydtkjær (DF) er meget tilfreds med, at sundhedsministeren giver grønt lys til at tage på sommerhusferie, hvis man overholder myndighedernes anbefalinger om afstand og hygiejne. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2019)
Dennis Flydtkjær (DF) er meget tilfreds med, at sundhedsministeren nu siger god for, at danskerne kan tage i sommerhus i påsken.

Ringkøbing-Skjern: Mens det gav anledning til bekymrede miner hos Dansk Folkepartis turismeordfører Dennis Flydtkjær, at statsminister Mette Frederiksen (S) forleden ikke ville forbyde sommerhusferie, men opfordrede folk til at blive hjemme i påsken, så er han glad for, at sundhedsministeren nu giver grønt lys til at tage i sommerhus.

- Både feriehusudlejerne og borgerne har brug for klare svar fra myndighederne i denne tid. Jeg havde derfor bedt erhvervsministeren om at komme med en klar anbefaling. Nu er den kommet fra sundhedsministeren, og det er godt at få den afklaring, siger Dennis Flydtkjær.

Feriehusudlejerne må som bekendt se langt efter de tyske turister på grund af indrejseforbuddet for at undgå cotrona-smittespredning, og derfor var deres mulighed for at redde noget af den tabte omsætning hjem ved at leje ud til danske turister.

Og det er altså i orden, ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hvis bare man holder fast i myndighedernes retningslinjer hygiejne og om at holde afstand.

- Jeg kan læse i Dagbladet, at der også er borgere, som er bekymrede for, om folk udefra ikke bare tager smitten med til sommerhusområderne. Jeg forstår godt utrygheden. Men med sundhedsministerens svar, så tyder alt på, at der ikke er en øget smitterisiko, hvis bare man forholder sig som derhjemme, siger han og fortsætter:

- Hvis man tager sin egen bil til sommerhuset, så kommer man jo heller ikke i kontakt med andre mennesker, og man kommer sandsynligvis ud, hvor der er mere plads, end hvis man for eksempel bor midt i Silkeborg, siger Dennis Flydtkjær.

Meldingen er et lille plaster på det gabende økonomiske sår, som corona-virus blandt andet har påført sommerhusbranchen, mener turismeordføreren.

- Godt nok går folk ikke ud og spiser og handler, som når de ellers tager på ferie, men det er bedre end ingenting, siger DF’eren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce