forside

DF-svar til Samuelsen: Ingen garanti for en blå regering

Ifølge Søren Espersen (DF) skal Danmark ikke deles op i blokke. Dansk Folkeparti vil ikke bukke under for pres fra Liberal Alliance om at give løfte om støtte til blå blok.

Anders Samuelsen (LA) ønsker klar udmelding fra DF om støtte til blå blok. DF vil forblive midterparti.

Dansk Folkeparti peger på Lars Løkke Rasmussen (V) ved det kommende valg, der senest skal afholdes 17. juni næste år.

Men at afgive løfter om evig troskab til blå blok, hvis det skulle komme til flere dronningerunder efter valget, vil partiet ikke.

Det siger DF's næstformand, Søren Espersen, som reaktion på kravet fra Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad det er, der tænkes på i forhold til at give en hel masse løfter om, hvad der muligvis sker i anden og tredje dronningerunde.

- Så langt spekulerer vi ikke, og det vil også være det rene gætværk. Så det vil vi ikke, siger Espersen.

Anders Samuelsen har ellers kaldt DF's tilbageholdenhed som "fnidder og fnadder" og en hasarderet "flirt med Socialdemokratiet".

Det scenarie kan Søren Espersen ikke genkende. At gå op i blokpolitik er en forældet tankegang - i stedet bør fokus være på at skabe flertal for reformer, lyder det.

- Det at have en blok er ikke noget i sig selv, man skal gå og ønske. At Danmark skal dele sig op i to blokke, synes vi, er en meget forældet tankegang.

- Det er en vældig styrke for et parti, der selv betegner sig som et midterparti, at vi er i stand til at arbejde på begge sider af blokkene, siger næstformanden.

Om det betyder, at Dansk Folkeparti serverer statsmagten på et sølvfad til Socialdemokratiets Mette Frederiksen, som Anders Samuelsen kalder det, er en præmis, som Espersen ikke vil gå med på.

- Han taler i nogle vældige overskrifter.

- Og vi beskæftiger os ikke med at tale i overskrifter, som jeg synes, at Anders Samuelsen gør i det her tilfælde, siger han.

Et blåt sammenhold er glimrende, hvis samarbejdet ellers fungerer. Men netop samarbejdet med Liberal Alliance har ført til dårlige erfaringer, mener Søren Espersen.

- Der har været mange tilfælde, hvor Liberal Alliance har skabt problemer for det borgerlige samarbejde - både inden, de kom i regering, og efter. Det er sådan, vi bedømmer Liberal Alliance, siger Søren Espersen.

- Og det er også derfor, at vi ikke kan se os selv i en regering sammen med Liberal Alliance, siger Dansk Folkepartis næstformand.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Hjerteblodet var ikke tykt nok: Så gav Faster Andelskasses direktør repræsentantskabet et chok

Annonce
Annonce
Fodbold

To brændte straffespark i målløst lokalopgør

Skjern For abonnenter

Jubilæum: En hel slægt har været kunder i Faster Andelskasse i 100 år

112 For abonnenter

Rene fik skåret håndleddet op i knivangreb: Det gør ondt 24/7

Leder For abonnenter

Lad os mødes i Hvide Sande

Gråvejr, frisk vind fra vestnordvest og kun 11 grader her på tærsklen til sommeren … Men i det mindste er der ikke udsigt til regn, så der er ingen grund til at blive hjemme, når der i eftermiddag indbydes til Ringkøbing-Skjern Kommunes største byfest - "Danmarks Dejligst i Naturens Rige"! Lidt vind i håret og småkoldt gråvejr kan vel ikke skræmme en vestjyde - især ikke, når festen er gratis, programmet omfattende og stemningen med garanti hyggelig. Det var den i alt fald sidste år, da den turnerende festival Danmarks Dejligst første gang ramte Naturens Rige; det foregik på Bundsbæk Mølle, hvor 1500 mennesker mødte op. Lad os håbe, at der kommer endnu flere til Hvide Sande i dag. For festen er udtryk for en god idé om at skabe samling og sammenhæng i vores geografisk store kommune. En dag, hvor vi kan skabe nye forbindelser og venskaber på tværs af både foreninger og organisationer, virksomheder, byer og - ikke mindst - de gamle kommuneskel. Kort sagt en slags "mini-folkemøde". Af samme grund er festivalen også turnerende; det er meningen, at den år for år flytter rundt fra sted til sted i kommunen. Det er altid oplysende at se andre end de normale hjørner af vores fælles matrikel. I år er turen altså kommet til Hvide Sande, hvor festen foregår langs havnen ved Troldbjergvej nordvest for Kammerslusen. Helt i festivalens ånd holdes den med hjælp fra det lokale frivillige foreningsliv, og 80 procent af overskuddet vil blive udbetalt til de foreninger, der hjælper til. De sidste 20 procent videreføres som startkapital til næste års gratis Danmarks Dejligst. Og hvad kan du så forvente, hvis du møder op? Ja, selvfølgelig er der en masse gratis musik. På den Store Ude-Scene vil lokale musikere som sangeren Karen Kousgaard, Vokal Vest og Ringkøbinggarden levere musikken sammen med rapperen Jokeren, den danske popgruppe Back to Back og country-musiker Tamra Rosanes. Men det er selvfølgelig ikke musik alt sammen. Du kan for for eksempel møde lokale byrådspolitikere, der vil opholde sig i et politisk debattelt. På den Lille Inde-Scene kan du deltage i debatter om tre af FN's 17 verdensmål, som rådgivningscentret Frivillig Vest har udvalgt. Temaerne er "mindre ulighed" og "bæredygtig energi/klimaindsats". Derudover sker der selvfølgelig en masse andet. Ikke mindst kan du møde en masse foreninger, der fortæller om, hvad de arbejder med. For er der noget, der er karakteristisk for Naturens Rige, er det, at vi har et rigt og varieret foreningsliv. Der er kort sagt lagt op til en hyggelig lørdag eftermiddag og aften i Hvide Sande for borgere i hele kommunen. Og ingen har vist endnu taget skade af en smule vind i håret …

Ringkøbing-Skjern

Frygter forurening: Kommunen har meldt ulovlig brøndborer til politiet

112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

Ringkøbing-Skjern

Stram Kurs-kandidat skal debattere danskhed med biskop på Kaj Munks Præstegård