Annonce
Debat

DF: SV-samarbejde lyder fornuftigt, men...

SV-samarbejde: Det er altid spændende med spekulationer om forskellige regeringssammensætninger osv. Men jeg er ret overbevist om, at det vigtigste for danskerne er hvilken politik, man vil føre.

Torsdag formiddag i denne uge af valgkampen blev domineret af statsminister Lars Løkke Rasmussens udmelding om, at han egentligt godt kunne se et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet for sig på et tidspunkt. Løkke vil gerne undgå politisk kaos efter et valg, hvor han eller Mette Frederiksen som mulig statsminister vil være afhængig af yderfløjspartier, der stiller umulige ultimative krav, siger han i en ny samtalebog, som udkommer midt i valgkampen. Hans førsteprioritet er dog fortsat en borgerlig-liberal regering med ham som statsminister, siger han.

I DF tager vi godt imod udmeldingen. Vi har i flere år har talt om, at DF, Socialdemokratiet og Venstre burde finde sammen i et bredt samarbejde om at løse mange af de udfordringer, som Danmark står overfor. Men hvem der end sætter sig i spidsen for den næste regering og ligegyldigt, om SV indgår i et parløb eller ej, så ser Dansk Folkeparti sin rolle som det parti, der skal sikre en stram udlændingepolitik og en tryg og socialt retfærdig ældrepolitik.

For en afgørende forudsætning er selvfølgelig, at DF skal være en central del af samarbejdet. Det er nødvendigt for at holde den stramme udlændingepolitik på sporet. Uden DF kommer udlændingepolitikken til at sejle igen, og det vil være skidt for Danmark.

Jeg tror dog, at rigtig mange danskere ville synes det var godt med et bredt samarbejde henover den såkaldte midte, så LA ikke kan tage skattepolitikken som gidsel, mens De Radikale og Alternativet på den anden side ikke kan bestemme, hvad der skal ske med udlændingepolitikken. Min vurdering er dog, at det ikke er særligt realistisk med et decideret regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet. Der er nok ikke nogen af dem, der vil give statsministerposten fra sig, når det kommer til stykket.

Annonce
Peter Skaarup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce