Annonce
Ringkøbing

DF skifter mening i Netto-sagen fra Søndervig: Flertal siger nu nej til lokalplansfinte

Ringkøbing: Kristian Bøgsted (DF) og partifællen Jørgen Byskov kommer til at stemme imod at forsøge sig med en lokalplansfinte, der skal bane vejen for en Netto i Nyhavn. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Et flertal i økonomiudvalget vendte tirsdag tommelen ned for lokalplansfinte og afviser at forsøge at bane vej for Netto i Søndervig. I næste uge skal byrådet behandle sagen.
Annonce

Søndervig:  Salling Group får ikke mulighed for at opføre en ny Nettoforretning i Søndervig, hvis det står til et flertal i økonomiudvalget.

På udvalgets møde tirsdag fik borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) overraskende opbakning fra Kristian Bøgsted (DF) til at sige nej til at gøre forsøget med at skaffe tilladelse til en dagligvarebutik i Nyhavn. Da Jakob Agerbo (V) også stemte imod, var flertallet i hus.

Annonce

Risikoen er for stor

Kristian Bøgsted understreger, at Dansk Folkeparti fortsat er tilhænger af en ny dagligvarebutik i Søndervig, men at lokalplans-finten, som Salling Groups rådgiver foreslår, er for risikabel. Og derfor har partiet skiftet mening.

- Der er brug for et supermarked mere i Søndervig. Det mener vi fortsat. Men vi tør simpelthen ikke løbe risikoen for, at kommunen får lokalplanen underkendt. En klagesag kan tage flere år, og dermed risikerer vi at sætte udviklingen i Søndervig i stå, og det vil vi ikke være med til. Derfor siger vi nu nej, lyder forklaringen fra Kristian Bøgsted.


Vi tør simpelthen ikke løbe risikoen for, at kommunen får lokalplanen underkendt. En klagesag kan tage flere år, og dermed risikerer vi at sætte udviklingen i Søndervig i stå, og det vil vi ikke være med til. Derfor siger vi nu nej.

Kristian Bøgsted, Dansk Folkeparti


Lokalplansfinten går ud på at vedtage en ny lokalplan for Nyhavnområdet til boligformål. Det kan ske, fordi området i sin tid blev udlagt til boliger i kommuneplanen. Hvis kommunen efterfølgende vedtager en lokalplan nummer to og ændrer til centerformål, kan der banes vej for en dagligvarebutik.

Både kommunens egen forvaltning og en advokat med speciale i planloven har dog advaret mod finten. De vurderer samstemmende, at dobbelt-lokalplanen kan påklages - og muligvis ende med en underkendelse.

Kort: Ringkøbing-Skjern Kommune

- Vi kunne i værste fald ende med at stå med Nyhavn som et boligområde. Det ville betyde, at vi ikke kunne etablere de mange hundrede parkeringspladser, der er brug for i Søndervig. Den risiko ville vi ikke løbe, siger Kristian Bøgsted fra Dansk Folkeparti.

Borgmester Hans Østergaard (V) er meget tilfreds med flertalsopbakningen. Han har nemlig de samme betænkeligheder.

-Jeg synes ikke, vi skal sende en lokalplan i høring, som i virkeligheden er spil for galleriet. Det er ikke måden at gøre tingene på. Vi hører samtidig, at det kan tage op imod to år at få en afgørelse på en klagesag, lyder det fra borgmesteren.

Annonce

Mindretallet

Niels Rasmussen (SF), Jesper Lærke (løsgænger) og Kristian Andersen (KD) er uenige med flertallet. De ønsker at fastholde det grønne lys, som et flertal i teknik- og miljøudvalget i sin tid gav Salling Group til for egen regning at få undersøgt, om det planlægningsmæssigt kan lade sig gøre at få ja til en dagligvarebutik i Nyhavn.

Niels Rasmussen siger:

- Jeg synes, der er så forskellige vurderinger, at Salling Group skal have mulighed for at prøve det af. Det kan godt være, det tager nogle år, men Søndervig eksisterer jo også til den tid. Når vi skal planlægge skal vi gøre det grundigt og bedst muligt for Søndervigs udvikling, siger SF'eren.

Annonce

Byrådet tager stilling

Sagen skal tirsdag i næste uge behandles af det samlede byråd. Borgmester Hans Østergaard tør ikke på nuværende tidspunkt spå om, om der også vil være flertal for at afvise dagligvarebutikken i Søndervig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce