Indland

DF's Vistisen ønsker sin ven tillykke i nederlagets stund

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Det blev fatalt for Dansk Folkepartis Anders Vistisens plads i EU-Parlamentet, at han ikke blev spidskandidat.

Dansk Folkepartis Anders Vistisen er færdig i EU-Parlamentet, efter at partiet overraskende har mistet tre af sine fire mandater. Det er kulminationen på en dramatisk og langstrakt kamp om, hvem der skulle være partiets spidskandidat.

Først krævede Anders Vistisen, at han skulle være spidskandidat, da det for ham var "den eneste position, der var relevant".

Men partiledelsen satte ham stolen for døren og insisterede på, at hans nære ven Peter Kofod fik den øverste plads.

- Der er ikke så meget at sige til det. Det er vælgernes dom. Peter er min meget, meget nære ven. Og jeg ønsker ham alt det bedste, siger Anders Vistisen over midnat på valgaftenen.

Peter Kofod selv fortalte, at det var en utroligt svær beslutning for ham, da den blev truffet i februar.

- Anders’ store drøm har været at blive spidskandidat for Dansk Folkeparti til valget i maj.

- Hvordan skulle vi stille os til, at min partiformand på den ene side indtrængende bad mig og ham om at stille op som nummer 1 og 2 – som et hold – når jeg samtidig vidste, at det jo er en post, min bedste ven ønskede sig, skrev Peter Kofod på det tidspunkt.

Det endte altså med, at Anders Vistisen slet ikke kom ind, da partiet kun fik et mandat.

- Jeg ville rigtig gerne have haft, at vi fik de to mandater. Vi har tæt på, men det var ikke tæt nok. Jeg er rigtig ærgerlig, for vi havde tilladt os at håbe på to mandater, siger Peter Kofod til TV2.

Anders Vistisen fortæller, at han forlader valgfesten på Christiansborg uden bitterhed.

- Man kan kun være bitter, hvis man ville have ført kampagnen på en anden måde. Men jeg har været en stor del af kampagnen fra start til slut.

- Så det er svært at være bitter. Så skulle man være bitter på sig selv, og det er der ikke noget konstruktivt i, siger Anders Vistisen.

Han har umiddelbart ingen plan B på valgaftenen.

- Nu skal jeg ud og prøve at finde mig et rigtigt arbejde. Det bliver en spændende udfordring for sådan en som mig.

- Jeg har foreslået at Altinget ansætter mig som EU-ekspert for at få en mere afbalanceret dækning af EU. Den opfordring gentager jeg, siger Anders Vistisen.

/ritzau/

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Tophistorier

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen