forside

DF: Oppositionen sagde nej til et bedre elbil-tilbud

Dansk Folkeparti undrer sig over, at rød blok valgte at gå fra elbilforhandlinger kort før lukketid.

Efter to måneders forhandlinger om den fremtidige afgifter på elbiler valgte oppositionen fredag at tage sit tøj og gå uden at have underskrevet en aftale.

Det undrer Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

- Vi er meget forundrede, for vi syntes faktisk, at der lå et fint kompromis på bordet.

- Vi tilbød dem en reel afgiftsfritagelse på elbiler i de to år, hvor en kommission kunne lave et gennemarbejdet oplæg til, hvordan vi sikrer en grøn transportsektor fremover.

- Og det bliver endnu mere underligt, når det forlyder, at de kommer til at stemme for vores forslag, når det bliver fremsat i Folketinget, siger ordføreren.

Han mener, at de røde partier med deres farvel går glip af en række grønne initiativer, som var en del af den aftale, der lå på bordet.

- De kunne have fået indflydelse på transportkommissionen, penge til elfærger, til grønne firmabiler, til flere ladestandere rundt omkring og til afgiftsfritagelse af brintbiler.

- Men det har åbenbart været vigtigere at kunne stå i en valgkamp og kalde os andre for uambitiøse, selv om vi faktisk har været villige til at strække os, siger Flydtkjær.

Oppositionen har anklaget regeringen og Dansk Folkeparti for ikke at ville indgå en længere og mere ambitiøs aftale.

Omvendt har Karsten Lauritzen efterfølgende sagt, at han var bundet af den finanslovsaftale, som regeringen og Dansk Folkeparti har indgået.

Det kan Dennis Flydtkjær ikke helt genkende.

- Det har vi ikke stillet os i vejen for. Hvis regeringen og de andre partier kan lave noget mere ambitiøst, så er det deres ret at gøre det.

- Men så skulle de selvfølgelig bare finde en anden finansiering end den, vi har været med til at skaffe, siger ordføreren.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Hjerteblodet var ikke tykt nok: Så gav Faster Andelskasses direktør repræsentantskabet et chok

Annonce
Annonce
Fodbold

To brændte straffespark i målløst lokalopgør

Skjern For abonnenter

Jubilæum: En hel slægt har været kunder i Faster Andelskasse i 100 år

112 For abonnenter

Rene fik skåret håndleddet op i knivangreb: Det gør ondt 24/7

Leder For abonnenter

Lad os mødes i Hvide Sande

Gråvejr, frisk vind fra vestnordvest og kun 11 grader her på tærsklen til sommeren … Men i det mindste er der ikke udsigt til regn, så der er ingen grund til at blive hjemme, når der i eftermiddag indbydes til Ringkøbing-Skjern Kommunes største byfest - "Danmarks Dejligst i Naturens Rige"! Lidt vind i håret og småkoldt gråvejr kan vel ikke skræmme en vestjyde - især ikke, når festen er gratis, programmet omfattende og stemningen med garanti hyggelig. Det var den i alt fald sidste år, da den turnerende festival Danmarks Dejligst første gang ramte Naturens Rige; det foregik på Bundsbæk Mølle, hvor 1500 mennesker mødte op. Lad os håbe, at der kommer endnu flere til Hvide Sande i dag. For festen er udtryk for en god idé om at skabe samling og sammenhæng i vores geografisk store kommune. En dag, hvor vi kan skabe nye forbindelser og venskaber på tværs af både foreninger og organisationer, virksomheder, byer og - ikke mindst - de gamle kommuneskel. Kort sagt en slags "mini-folkemøde". Af samme grund er festivalen også turnerende; det er meningen, at den år for år flytter rundt fra sted til sted i kommunen. Det er altid oplysende at se andre end de normale hjørner af vores fælles matrikel. I år er turen altså kommet til Hvide Sande, hvor festen foregår langs havnen ved Troldbjergvej nordvest for Kammerslusen. Helt i festivalens ånd holdes den med hjælp fra det lokale frivillige foreningsliv, og 80 procent af overskuddet vil blive udbetalt til de foreninger, der hjælper til. De sidste 20 procent videreføres som startkapital til næste års gratis Danmarks Dejligst. Og hvad kan du så forvente, hvis du møder op? Ja, selvfølgelig er der en masse gratis musik. På den Store Ude-Scene vil lokale musikere som sangeren Karen Kousgaard, Vokal Vest og Ringkøbinggarden levere musikken sammen med rapperen Jokeren, den danske popgruppe Back to Back og country-musiker Tamra Rosanes. Men det er selvfølgelig ikke musik alt sammen. Du kan for for eksempel møde lokale byrådspolitikere, der vil opholde sig i et politisk debattelt. På den Lille Inde-Scene kan du deltage i debatter om tre af FN's 17 verdensmål, som rådgivningscentret Frivillig Vest har udvalgt. Temaerne er "mindre ulighed" og "bæredygtig energi/klimaindsats". Derudover sker der selvfølgelig en masse andet. Ikke mindst kan du møde en masse foreninger, der fortæller om, hvad de arbejder med. For er der noget, der er karakteristisk for Naturens Rige, er det, at vi har et rigt og varieret foreningsliv. Der er kort sagt lagt op til en hyggelig lørdag eftermiddag og aften i Hvide Sande for borgere i hele kommunen. Og ingen har vist endnu taget skade af en smule vind i håret …

Ringkøbing-Skjern

Frygter forurening: Kommunen har meldt ulovlig brøndborer til politiet

112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

Ringkøbing-Skjern

Stram Kurs-kandidat skal debattere danskhed med biskop på Kaj Munks Præstegård