Annonce
Ringkøbing-Skjern

DF om grænselukning: Turistbranchen har brug for afklaring

Turismeordfører Dennis Flytkjær (DF) ønsker en afklaring for grænserne for at hjælpe turisterhvervet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Dennis Flydtkjær (DF) forstår borgmesterens frustration over de lukkede grænser, og opfordrer statsministeren til at komme med en afklaring, så bookede feriehuse kan lejes ud til danskere.

Ringkøbing-Skjern: Det er helt forståeligt, at borgmester Hans Østergaard (V) og andre kystborgmestre lige nu presser på for en åbning af landets grænser.

Det mener Dansk Folkepartis turismeordfører Dennis Flydtkjær.

- Vi er alle nødt til at vente på, at det sundhedsmæssigt bliver forsvarligt. Men jeg mener godt, at statsministeren kunne give erhvervet en afklaring, for det er der brug for, siger han.

Hvis Mette Frederiksen leverede en dato længere frem i tiden, kunne tyske bookinger af feriehuse annulleres og danskere leje sig ind i sommerhusene i stedet.

- Jeg er overbevist om, at rigtig mange danskere vil vælge at holde ferie herhjemme til sommer. Men der vil også være tyske turister, som stadig håber på en åbning, og derfor ikke aflyser, mener han og fortsætter:

- Hvis der blev sat en dato længere frem i tiden, så kunne vi også begynde at arbejde på kompensationspakker til turistindustrien, mener Dennis Flydtkjær.

Foreløbig er det meste af landet – og grænserne – lukket frem til den 10. maj. I Ringkøbing-Skjern koster grænselukningen over en milliard i tabt turistomsætning i påskesæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce