Annonce
Ringkøbing-Skjern

DF og løsgænger fortrød: Borgmester fik alligevel hele byrådet med på budgetaftale

Borgmester Hans Østergaard (V) kan glæde sig over, at han alligevel fik hele byrådet med på budgetaftalen. Viceborgmester Søren Elbæk kalder processen for godt politisk håndværk. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I halvanden måned så det ikke ud til at lykkes for borgmester Hans Østergaard (V) at få hele byrådet til at bakke op om budgettet. Men så skiftede DF og løsgænger mening.

Ringkøbing-Skjern:  De var enige om det meste.

Faktisk var det kun byrådets ønske om at bruge 25 millioner kroner på at samle Vej og Park-afdelingen i  nye bygninger i Ringkøbing, som i første omgang stod i vejen for, at løsgængeren Svend Boye Thomsen og Dansk Folkepartis Kristian Bøgsted og Jørgen Byskov ville stemme for den kommunale budgetaftale på omkring fire milliarder kroner.


Annonce

Der er tale om godt politisk håndværk. Bedre kan det ikke være

Søren Elbæk (S) viceborgmester om budgetenighed


Men på byrådsmødet skiftede trioen mening, da de ikke fik nogen som helst opbakning til deres ændringsforslag om i stedet at bruge hovedparten af Vej- og Park-millionerne til trafiksikkerhed.

Skiftede mening

Det betød, at de alle tre sluttede sig til resten af byrådet og stemte for det budgetforlig, som resten af byrådet indgik for halvanden måned siden.

- Når ingen vil med på vores ændringsforslag, så vil jeg godt stemme for det samlede budget, hvis det bliver noteret, at jeg havde foretrukket ændringsforslaget, sagde løsgængeren Svend Boye Thomsen.

Det var de to medlemmer af Dansk Folkeparti med på. Og dermed fik borgmester Hans Østergaard (V) den enstemmige opbakning, som han så gerne ville have.

Borgmesteren mener nemlig, at både borgere, virksomheder og ansatte i kommunen er bedst tjent med, at byrådet træffe de store beslutninger - som et budget for lige under fire milliarder - i fællesskab.

Annonce

Godt håndværk

Og det er han ikke alene om at mene. Under den afgørende andenbehandling af budgettet stod byrådsmedlemmerne nemlig i kø for at rose det fælles fodslag, som prægede budgetkonferencen i august, hvor det kommunale budget blev lagt.

- Vi fik et godt budget, men det var blevet bedre, hvis SF havde haft alle mandater, sagde Pia Vestergaard (SF) med et glimt i øjet.

- Der er tale om godt politisk håndværk. Bedre kan det ikke være, lød rosen til alle byrådskollegerne fra viceborgmester Søren Elbæk (S).

Der var på byrådsmødet enighed om, at opgaven med at få de økonomiske ender til at nå sammen i år var langt lettere end tidligere, fordi den nye udligningsreform over de kommende fire år har tilgodeset Ringkøbing-Skjern med næsten en kvart milliard kroner ekstra. Det betød, at der ikke skulle spares.

Derfor blev der råd til både at øge budgettet for handicap og psykiatri med 20 millioner kroner næste år, sikre beskæftigelsesområdet 20 millioner ekstra og søsætte et historisk stort anlægsbudget på næsten en halv milliard til infrastruktur, ny ungdomsskole, ny børnehave og renoveringer af skoler og daginstitutioner.

Annonce

Nåede i mål

- Der er sagt mange pæne ord om budgettet. Jeg glæder mig over, at vi er kommet i mål med et bredt forlig med øget velfærd og meget stort anlægsbudget, lød det med tilfredshed fra borgmester Hans Østergaard.

Han kan nu notere sig for en lynaftale på budgetforhandlingerne og en rekord-kort andenbehandling af budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce