Annonce
Ringkøbing-Skjern

DF melder sig ind på KD’s bane: - Dejligt at de kristne værdier kommer i fokus

Selvom Marianne Karlsmose (tv) ikke er enig med DF’s nye næstformand om fortolkningen, og selvom KD’s formand Isabella Arendt (th) har været ude med kritik af ham, så er Marianne Karlsmose glad for, at der nu sættes fokus på kristne værdier i politik. Foto: Peter Leth-Larsen
Kristendemokraterne har ikke længere monopol på det kristne livssyn i dansk politik, efter at Dansk Folkepartis nye næstformand Morten Messerschmidt har blæst til kamp på det område.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Danmark er kristent - og det skal kunne mærkes.

Med de ord indvarslede Morten Messerschmidt en ny æra i Dansk Folkeparti i et stort interview i sidste uge i Politiken.

Han ønsker at tage den kristne værdikamp med ind på Christiansborg, og med hans udnævnelse til partiets næstformand mandag i denne uge er der god mulighed for, at han kan gennemføre netop det.

Det betyder, at der nu er kommet en ”konkurrent” på banen for Kristendemokraterne, der ellers plejer at have eneret på det åbenlyst kristne livssyn i dansk politik. Men det gør ikke noget, mener KD’s næstformand Marianne Karlsmose.

- Det er altid dejligt, at folk vil have kristne værdier i fokus - men vi vil gerne have, at det handler om menneskeværd, næstekærlighed og frihedsrettigheder for alle. På den måde er der stor forskel på, hvordan vi fortolker kristendommen, siger hun.

- Der er forskel på, om det er et ekskluderende eller inkluderende livssyn, siger hun med henvisning til Morten Messerschmidts interview i Politiken

Annonce

Enig om forbud mod bønnekald

I interviewet forklarer han, at han blandt andet ønsker mere fokus på kristendommen i folkeskolen, fokus på at hjælpe kristne flygtninge frem for muslimske og økonomiske sanktioner i udviklingsbistanden over for lande, der forfølger kristne mindretal.

- Kristendommen er sandheden. Jesus er sandheden. Og når trosfæller bliver forfulgt for den samme tro, som vi tager for givet, så skal vi være der og hjælpe, sagde han.


Der mener jeg, at kirkeklokkerne skal have særstilling. Vi går ind for religionsfrihed, men jeg er af den opfattelse, at religionsfrihed er noget andet end religionslighed.

Marianne Karlsmose, næstformand, Kristendemokraterne


Selvom Marianne Karlsmose ikke er enig med DF’s nye næstformand om fortolkningen, og selvom KD’s formand Isabella Arendt har været ude med kritik af ham, så er Marianne Karlsmose glad for, at der nu sættes fokus på kristne værdier i politik.

- Det er supergodt, og jeg hilser det meget velkomment, at få vi får en debat på den måde.

På flere områder kan de to partier nok også samarbejde, siger KD’s næstformand. Det gælder blandt andet ældrepolitikken og forbud mod muslimske bønnekald.

- Der mener jeg, at kirkeklokkerne skal have særstilling. Vi går ind for religionsfrihed, men jeg er af den opfattelse, at religionsfrihed er noget andet end religionslighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce