Annonce
Navne

DF'er genopstiller: Vi må ikke tromle landsbyerne med grøn omstilling

Jørgen Byskov fra Dansk Folkeparti genopstiller til det kommende kommunalvalg. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jørgen Byskov (DF) er optaget af, at solceller og vindmøller ikke bliver sat op på bekostning af lokalbefolkningen. Det vil han også kæmpe for i næste byrådsperiode

Stauning: Han har været på tæerne i sagerne om solcellerne, der breder sig i det vestjyske landskab. Det satser byrådsmedlem Jørgen Byskov (DF) også på at være i den næste byrådsperiode.

Kvæginseminøren fra Stauning har nemlig netop besluttet, at han vil forsøge at få en periode mere som byrådsmedlem.

- Jeg er kommet til den konklusion, at jeg ikke kan undvære byrådsarbejdet. Det er vildt spændende at være med til at sætte præg på udviklingen i vores kommune. Derfor vil jeg rigtig gerne have fire år mere, fortæller han.

Annonce

Plads i kalenderen

Jørgen Byskov havde ellers overvejet at stoppe. Det har nemlig været svært at få timerne til at slå til, når han både skulle passe sit fuldtidsjob og familielivet ved siden af det politiske.

- Byrådsarbejdet tager 20-25 timer om ugen, så derfor var der lige nogle ting, der skulle rykkes rundt på, siger han.


Hvorfor skal solcelleprojekter absolut være så store, og er det virkelig en god idé at sige ja til 270 meter høje møller i Lem Kær, som kan blive en mulighed. Det mener jeg ikke.

Jørgen Byskov, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti


Og det har han gjort. Hans arbejdsrute er blevet kortere. Hans kone, der er selvstændig malermester, har fået ansat en svend, og så har familien har justeret sit hobbylandbrug.

Annonce

Klimatosser

Jørgen Byskov satser ikke på klassiske DF-emner, når han skal forsøge at blive genvalgt. Han er lige nu mest optaget af de små samfund og ikke mindst af, at den grønne omstilling ikke må genere dem.

- Jeg mener, vi skal passe meget på at tromle lokalbefolkningen med solceller og meget høje vindmøller. Den grønne omstilling må ikke ske på deres bekostning. Det synes jeg, vi er på vej til at gøre flere steder, siger han og fortsætter:

- Hvorfor skal solcelleprojekter absolut være så store, og er det virkelig en god idé at sige ja til 270 meter høje møller i Lem Kær, som kan blive en mulighed. Det mener jeg ikke. Jeg kan godt forstå borgernes bekymring, lyder det fra Jørgen Byskov.

Han er godt klar over, at "lokkemaden" for de små samfund er de grønne penge, som de kan få del i, når solceller og møller kører. Men de er langt fra eneste overlevelsesmulighed.

- Stauning blev Årets Landsby uden grønne penge. Det kan altså godt lade sig gøre at skabe et godt lokalsamfund uden, siger han.

Annonce

Lokalt valg

Om Dansk Folkeparti kan fastholde sine to mandater efter næste kommunalvalg, hvor Nye Borgerlige også har meldt sig, vil tiden vise. Jørgen Byskov er klar til at gøre forsøget.

- Jeg ved godt, at det landspolitisk ikke går så godt for tiden. Det håber jeg ikke smitter af på kommunalvalget.

Din gruppeformand Kristian Bøgsted (DF) har tidligere sagt, at han frygter, at DF slet ikke kommer i byrådet. Hvad mener du?

- Det er jeg helt sikker på, at vi gør. Selvfølgelig gør vi det, lyder det fra Jørgen Byskov.

Dansk Folkeparti i Ringkøbing-Skjern holder opstillingsmøde til marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Navne

Tre nye direktører i Landbobanken

Annonce