Annonce
Hvide Sande

DF'er er også klar til at trykprøve Netto-finte

Jørgen Byskov (DF) slutter sig til de politikere, som opfordrer til at få trykprøvet planlovs-finte, der kan gøre det muligt at etablere en Netto-butik uden for Søndervigs nuværende bymidte. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Søndervig: - Vi skal trykprøve planloven for at slå fast, om det kan lade sig gøre at placere en Netto-forrening ved den kommende omfartsvej i Søndervig.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis Jørgen Byskov, som nu bakker op om sine byrådskolleger Niels Rasmussen (SF) og Kristian Andersen (KD), som forleden erklærede sig parat til at få undersøgt, om man  kan benytte sig af en lokalplans-finte for at kunne placere en ny dagligvareforretning i Nyhavn.området.

- Når Erhvervsstyrelsen nu siger, at det er en mulighed først at vedtage en lokalplan for et boligområde og efterfølgende ændre den, så er det helt klart noget, der skal forsøges, mener Jørgen Byskov.

- Der er brug for en dagligvarebutik mere i Søndervig med alle de mennesker, der er i området i turistsæsonen. Og det skal vi hjælpe til med, siger DF'eren.

Annonce

I strid med loven

Godt nok har kommunens forvaltning vurderet, at det vil være i strid med lovens intentioner. Men den del er en trio i byrådet altså klar til at udfordre.

Både borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) har begge afvist at sende en lokalplan for en boligområde - som man ikke har intentioner om at realisere - i høring og efterfølgende ændre formålet. Det vil være på falske forudsætninger og en demokratisk udfordring, fastslår begge.

Ifølge Jørgen Byskov har sagen allerede trukket alt for langt ud, og derfor er der brug for en hurtig afklaring - ikke mindst af hensyn til de lodsejere i Nyhavn-området, som ikke kan disponere over deres egen jord, som sagen står nu.


Vi skal trykprøve planloven for at slå fast, om det kan lade sig gøre at placere en Netto-forrening ved den kommende omfartsvej i Søndervig

Jørgen Byskov, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti


Kommunen har udset sig Nyhavn til parkering og rekreativt område med plads til sandskulpturer, markedsplads eller noget helt tredje. Og så har Salling Group som bekendt søgt om at få tilladelse til at opføre en ny butik i området.

Sagen skal endnu en gang behandles politisk efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce