Annonce
Hvide Sande

DF afviser udviklingsplan for Søndervig: Nyhavn skulle have været en del af planen

Søndervig kan få et udsigtstårn midt i byen. Ideen kommer fra den strategisk-fysiske udviklingsplan, hvor arkitektfirmaet Møller & Grønborg er kommet med fagligt input. Visualing: Møller & Grønborg
Dansk Folkepartis to byrådsmedlemmer er så utilfredse med, at Nyhavn-området i sidste øjeblik blev pillet ud af storstilet udviklingsplan for Søndervig. I protest afviser de at godkende udviklingsplanen.

Søndervig: - Vi stemmer imod.

Sådan lød den klare melding fra Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Bøgsted, som sammen med sin partifælle Jørgen Byskov nægtede at godkende den omfattende strategisk-fysiske udviklingsplan for Søndervig, som har været længe undervejs.

De to DF'ere er nemlig så utilfredse med, at Nyhavn-området - der er de 9,5 hektar jord mellem den kommende omfartsvej, Søndervig Landevej og Holmsland Klitvej - ikke er en del af planen.

Annonce

En varm kartoffel

Jorden er gået hen og blevet en varm politisk kartoffel, fordi der er mere end rift om området.

Oprindeligt var der lagt op til at bruge det privatejede område til 500 parkeringspladser, festplads og sandskulpturfestivalen. Men så meldte Salling Group, at man havde fået option på en hektar jord ud til Søndervig Landevej og søgte om tilladelse til en ny Netto-forretning.

Siden er ønsket om at etablere en kæmpe hvalpark med hvaler i naturlig størrelse dukket op, behovet for parkeringsplader er vokset til 800, og der skal også bruges en halv hektar til et regnvandsbassin.

De mange forskellige ønsker gjorde ifølge viceborgmester og formand for styregruppen bag udviklingsplanen, at arkitekterne opfordrede til at fjerne Nyhavn fra udviklingsplanen, hvis den skulle være færdig inden for den tidsplan, der var lagt.

Og det er Dansk Folkeparti altså utilfreds med.

- Udviklingsplanen skal skabe en sammenhæng i området, og det hele skal passes ind med de mange anlægsprojekter i Søndervig, og så giver det ingen mening, at området ikke er med, fastholdt Kristian Bøgsted.

Annonce

Nyhavn forsvandt

Han er ikke alene om at undre sig over, at Nyhavn området pludselig ikke var en del af planen. Også SF's Niels Rasmussen er utilfreds med, at Nyhavn pludselig forsvandt fra udviklingsplanen.

Det samme er den nyslåede løsgænger Jesper Lærke, Kristendemokraternes gruppeformand Kristian Andersen og Venstres Jakob Agerbo.

De valgte dog alle at godkende udviklingsplanen alligevel.

SF's Jørgen Rabjerg undlod at stemme.

Annonce

Ingen binding

Under debatten på byrådsmødet erklærede flere byrådsmedlemmer, at de var forvirrede over betydningen af udviklingsplanen.

Den er nemlig ikke juridisk bindende. Det fik Lennart Qvist (K) til at stille forslag om, at der skulle sættes gang i en helhedsplan for Søndervig, ligesom man har gjort det for flere andre byer.

- De er heller ikke juridisk bindende. Og der skal under alle omstændigheder lokalplaner til, hvis planen skal gå fra papir til realisering. En udviklingsplan skal give inspiration og sætte en retning for udviklingen de næste mange år. Vi skal under alle omstændigheder se på Nyhavn-området snarest, lød det fra viceborgmester Søren Elbæk (S).

Udviklingsplanen endte med at blive godkendt af 26 byrådsmedlemmer, de to DF'er stemte som bekendt imod, mens Jørgen Rabjerg (SF) stemte blankt.

Flertallet sagde samtidig ja til at lægge billet ind på Realdania-støtte til at realisere et bytårn midt i Søndervig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce