Annonce
Erhverv

Detailhandlen kom flot gennem corona-krise: Nu skal vinderen af årets erhvervspris findes

Tommy Søndergaard og Lene Agger på vej op på podiet for at modtage erhvervsprisen 2020 for Billig-Arbejdstøj. Men hvilken detailhandelsbutik skal modtage 2021-prisen? Det kan du være med til at bestemme. Foto: Søren Palmelund
Det seneste par år har været udfordrende for den lokale detailhandel. Langt de fleste forretninger er dog kommet godt igennem corona-epidemien, og det er ikke mindst positivt, da branchen skaber store indtægter og masser af job til den lokale økonomi. Netop detailhandlen er temaet for årets erhvervspris, og du kan nu være med til at pege på kandidaterne til prisen.

RINGKØBING-SKJERN: Det sidste par år har været mildest talt udfordrende for detailhandlen, der har været ramt af corona-krise, udeblevne turister og på det seneste problemer med at få leveret visse varer til hylderne.

Alligevel er det ikke gået så skidt, som man kunne frygte. Vi har ikke set nogen bølge af lokale butikslukninger, turisterne vendte tilbage både i 2020 og 2021, og varemanglen har ikke ramt så alvorligt, at det har sat butikkernes overlevelse på spil.

At det er gået så godt, skyldes i høj grad, at de handlende har gjort en masse for at tilpasse sig de nye forhold, krisen har tvunget ned over branchen. Tilpasningsdygtigheden har været særdeles stor.

Annonce

Derfor er emnet for Erhvervsprisen 2021 "detailhandlen". Det vil sige, at Vestjysk Lederforum og Dagbladet skal have fundet fem kandidater, der skal konkurrere om prisen, og det vil vi gerne have læsernes hjælp til.

Formålet med uddelingen af den årlige erhvervspris er at fremhæve en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune, der ved sit virke har skabt grobund for innovation og fortsatte vækstmuligheder.

Med andre ord: Kender du en forretning inden for detailhandlen, som efter din mening har gjort det særligt godt og innovativt, så send et motiveret forslag til souschef Lene Hindbo, Erhvervsrådet, på e-postadressen Lhh@rserhverv.dk

Detailhandlen

Men hvad er en detailforretning egentlig? Ifølge dansk Wikipedia kan man definere detailhandel på følgende måde:

Detailhandel eller detailsalg er salg af varer til private forbrugere og slutbrugere. Detailhandleren køber varer i store partier, enten direkte hos producenten eller via en grossist, og sælger dem derefter videre til forbrugeren i mindre mængder. Detailhandel omfatter både salg til forbrugeren via fysiske butikker, postordre og internettet. Detailvirksomhed er det modsatte af en engrosvirksomhed. En detailhandel-virksomhed sælger nemlig kun varer på konsumentmarkedet, altså til private personer.

Skjern Handelsforening flagede onsdag den 21. april for de medlemmer, der igen måtte åbne, restauranter og værtshuse. Og alt i alt ser den lokale detailhandel ud til at være sluppet igennem coronaen i god stil. Foto: Søren Palmelund

Med den definition i baghovedet, er der frit slag. Er der en butik, som efter din mening har gjort det særligt godt, været særlig innovativ og god til at omstille sig i en vanskelig tid, så lad os det vide.

Vi vil så udvælge fem kandidater, der portrætteres i Dagbladet lige før jul, og umiddelbart efter nytår udpeges vinderen af medlemmerne af Vestjysk Lederforum. Prisen overrækkes til Lederforums nytårskur.

Annonce

Innovation og vækst

Formålet med uddelingen af den årlige erhvervspris er at fremhæve en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune, der ved sit virke har skabt grobund for innovation og fortsatte vækstmuligheder.

Erhvervsprisen uddeles i et samarbejde mellem Vestjysk Lederforum og Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Sidste frist for indsendelse af forslag er mandag den 1. november, og forslagene vil derefter indgå i vurderingen af, hvilke fem kandidater, der nomineres og dermed samtidig bliver portrætteret i Dagbladet.

Prisen uddeles ved Vestjysk Lederforums nytårskur.

Prisen består af 25.000 kroner plus et kunstværk.

Emnet for prisen i 2020 var den digitale omstilling, og vinderen blev Billig-Arbejdstøj i Spjald.

Annonce
Skjern For abonnenter

Økonomisk trængte står i kø for at få råd og vejledning: Marianne afviser flere på grund af mangel på frivillige rådgivere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Erhverv

Udbud af Thor Havvindmøllepark er nu afgjort ved lodtrækning

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Tarm

Tyveknægte løb fra Brugsen med fyldt indkøbskurv - nu sidder de i spjældet og venter på udvisning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Regionsrådet klar med plan, der skal få sygehuse og andre sundhedstilbud godt gennem vinteren

Annonce