Annonce
Vestjylland

Detailhandel og turisme skaber usikkerhed hos Vestjysk Bank

Turisme og detailhandel er to af de brancher, der kan give Vestjysk Bank tab. Til gengæld er landbruget blevet en positiv case for banken. Foto: Morten Stricker
Vestjysk Bank sætter 100 millioner kroner af til at imødegå tab på grund af coronakrisen. Forventningerne til året er nedjusteret til 160-240 millioner kroner.
Annonce

Holstebro: Mere eller mindre alt drejer sig om coronakrisen.

Det gælder ikke mindst i bankverdenen.

Meldingen fra Vestjysk Bank er, at de er kommet fornuftigt igennem første del af coronakrisen. Onsdag blev regnskabet for første kvartal af 2020 offentliggjort, og det det viser et overskud på 57 millioner kroner efter skat. Resultatet skyldes ikke mindst, at landbruget klarer sig godt, hvilket er en markant ændring og nu har en positiv indvirkning på det samlede resultat.

Men det helt store spørgsmål er, om den nordvestjyske bank fortsat kan undgå store tab.

Administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen er helt klar over, at situationen hele tiden ændrer sig.

- Lige nu mærker vi ikke meget til krisen, men det hele drejer sig alligevel om corona. Alt er præget af stor usikkerhed, og vi ved ikke, hvor hårdt vores kunder bliver ramt, siger administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Banken har valgt at afsætte 100 millioner kroner til tab på grund af coronakrisen.

Er det bud i den forsigtige eller optimistiske ende?

- Det er vores bedste bud netop nu. Men det hele kan ændre sig meget hurtigt. Det hele er meget usikkert, siger Jan Ulsø Madsen.

Hvad er det, der først og fremmest giver denne usikkerhed i Vestjysk Bank?

- Vi ved ikke, hvad der vil ske i virksomhederne, når det er slut med hjælpepakker og lønkompensation. Vi har mange kunder i detailhandlen. Det store spørgsmål er, om folk er klar til at bruge penge igen. Vi har også en del kunder inden for turismen, hvor vi endnu ikke ved, hvor denne sæson ender, siger Jan Ulsø Madsen, der også holder meget øje med, hvad der sker hos produktionsvirksomhederne og på privatkundemarkedet.

Annonce

Indtjeningen falder

Usikkerheden til resten af året slår også igennem i bankens forventninger til årets samlede resultat. Inden verden blev ramt af coronavirus, lå buddet på et overskud på 250-300 millioner kroner i overskud.

Ny lyder det mest optimistiske bud på et overskud på 240 millioner kroner, mens det mest pessimistiske bud er et overskud på 160 millioner kroner.

- Det er vores bedste kig i krystalkuglen netop nu, men igen er der stor usikkerhed om, hvor meget vi bliver ramt, siger Jan Ulsø Madsen.

Bankdirektøren understreger, at banken er stærkt polstret til at imødegå tab.

- Vi er et helt andet sted end for år tilbage. Vi står på et solidt grundlag, siger bankdirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce