Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det vil jeg anbefale

Turen går på mountainbike over Hee Engbro og videre ud over Holmsland. En utroligt smuk strækning, jeg aldrig bliver træt af. Arkivfoto.

1) En lang cykeltur

Indrømmet.

Langtidsvejrudsigten ser ikke for god ud i den kommende uge. Hvis ikke det vil regne, er der udsigt til kulde og blæst; nogle dage alle tre ting på én gang.

Kort sagt: Ikke ideelt cykelvejr.

Men det er da for pokker forår!

Så en af dagene i næste uge finder jeg - nærmest af princip - pinedød den mountainbike frem, jeg fik i 60 års fødselsdagsgave, og sætter kursen ud i den vestjyske natur. Det var derfor, jeg købte den - for at kunne udforske de mange grusveje og stier, vi har her i Naturens Rige.

Heldigvis har jeg noget tykt cykeltøj, der kan holde den værste kulde fra kroppen, så det går nok. Og da cyklen sidst jeg talte efter havde 27 gear, finder jeg nok et, der passer til modvinden.

Turen går over Hee Engbro, langs Stadil Fjord, ud til Lodbjerg Hede, derfra til Søndervig og en velfortjent kop kaffe; derfra til Holmsborgvej, og så over Bagges Dæmning og hjem til Ringkøbing.

Jeg kalkulerer med, at jeg i alt fald nogle steder undervejs rammer noget medbør på cykelstien!

Annonce
Journalist Poul Osmundsen. Arkivfoto

2) En krævende græsplæne

Forårstid er havetid - uanset temperaturen.

Så i løbet af ugen, når det ikke lige regner (eller sner), kommer jeg ikke uden om, at græsplænen kalder.

Ingen, der ejer en græsplæne, behøver nogensinde kede sig. Og vores græsplæne trænger i den grad til en soignering.

Der er masser af mælkebøtter, der skal fjernes, mos, der skal kradses op og underlige gevækster, som jeg ikke kender navnet op, bortset fra, at det åbenlyst er invasive arter.

De har i alt fald invaderet vores græsplæne, og nu skal de væk!

Jeg forudser en lang, sej strid, og det er ikke gjort med én dags indsats. Men kamp må der til, skal græsplænen gro!

3) Søndagstur med Naturkraft

I det hele taget står alle mine anbefalinger i forårets og udendørslivets tegn - også selv om den globale opvarmning ser ud til at lade vente på sig.

Derfor har jeg sat kryds i kalenderen ved søndag den 12. maj klokken 14.00.

Da har de frivillige fra Naturkraft nemlig inviteret på søndagsgåtur.

Det har de gjort før, men denne gang "nøjes" deltagerne ikke med at besøge den imponerende byggeplads og volden, der omkranser Naturkraft. Vi bliver også taget med på opdagelse i naturen og området omkring Naturkraft.

Jeg har tidligere løbet i området, og ved, at der er masser at se på, så sådan en tur er nok et par timer værd.

Ovenikøbet giver Naturkraft en kop kaffe undervejs, så uanset hvor forblæst, det bliver, kan turen ikke gå galt.

Og skulle jeg få nogle timer tilovers, kan jeg jo altid kaste mig over den uinviterede botanik i græsplænen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce