Annonce
Debat

Det vestjyske whiskybælte

Redaktions chef Michael Sand RingkøbingFoto Jørgen Kirk:

Når ordet "whisky-bæltet" bliver brugt, falder tankerne helt naturligt på området nord for København, hvor huspriserne er betydeligt højere end prisen for et gennemsnitligt parcelhus her i Ringkøbing-Skjern Kommune.

"Whisky-bæltet" i det nordsjællandske har fået navnet på grund af, at rige danskere med råd til god whisky har valgt at slå sig ned der.

Om der i samme område overhovedet findes nogen form for produktion af whisky, er vist mere usikkert. Det er der til gengæld her i lokalområdet. Der er endda flere af slagsen.

Alle kender naturligvis Stauning Whisky, der har fået stor succes. Den meget roste whisky fra Stauning er så populær, at man nærmest skal være hurtigere end Lucky Luke - tegneserie-figuren, der er hurtigere end sin egen skygge - for at få fat i en af flaskerne med de gyldne Stauning-dråber, når de blive sat til salg.

I slutningen af 2015 fik folkene bag Stauning en rigtig, rigtig stor økonomisk indsprøjtning. Diageo, der er verdens største producent af øl, vin og spiritus, investerede nemlig mere end 100 millioner kroner i Stauning Whisky.

Investeringen har været medvirkende til, at et af kommunens største byggeprojekter foregår netop nu i Stauning; det forventes at stå færdigt omkring årsskiftet.

I den helt anden ende af den økonomiske skala finder vi det seneste skud på den lokale whisky-stamme i en tidligere efterskole lidt uden for Hoven.

Her er der ikke tale om en trecifret millioninvestering, men mindre kan også gøre det. Mathilde Ingvardsen og Karl Povlsen købte for et par år siden bygningerne, der tidligere husede Knaplund Efterskole, og her er de ved at være klar til at åbne landets formentlig første amerikanske mikrodestilleri.

Ud over destilleri skal der være meget andet på den tidligere efterskole. Parret har lavet ferie- og kursuscenter med et B&B, der også kan bruges til større familiefester. Der er sovepladser til over 50 personer, spisesal, køkken og masser af aktiviteter både indenfor og udenfor.

- Det skal ikke være et sted, hvor der bare skal laves så mange liter whisky, man kan. Det skal være et besøgsdestilleri, hvor man kan både se og smage, og hvor man faktisk også kan bo. Det er en totaloplevelse, fortæller manden bag, Karl Povlsen fra Hoven til Dagbladet.Med andre ord bliver det forhåbentlig endnu et af de mange spændende tilbud, der kan være med til at bevise overfor både lokale og turister, at der rent faktisk er noget utraditionelt at køre efter og besøge her på egenen.

Ideen er i hvert fald fremragende, og forhåbentlig bliver den en succes. Det gode ved Mathildes og Karls projekt er, at succeskriterierne formentlig ikke er et overskud på 35 millioner om året.

Endnu et af de mange spændende tilbud for både lokale og turister

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Koks i V.Strandsbjerg-beboeres invitation til møde hos Vestas

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestjyske svinebønder bløder: Kødpriserne er i bund og priser på smågrise sætter ny bundrekord

Ringkøbing For abonnenter

48-årige Peter havde gjort alt klar. Nu er han død - og dybt savnet i byen, som han hjalp og som hjalp ham

Hvide Sande

Mangel på hænder betød færre boder til Foodfestival: - Der skal flere til, hvis vi skal fortsætte

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Ringkøbing

Nygade spærret for en kort bemærkning - overtages af motocross-akrobater

Hvide Sande For abonnenter

To kvinder udsat for krænkende chef: Lynede bukser ned og ville snakke lønforhøjelse

Debat

En hjælp fra politiet ud over det forventelige: Tak – bare tak!

Hvide Sande For abonnenter

Da manden døde, blev Grethe fast inventar ved sidelinjen: Nu elsker hun fodbold, så det kan høres over hele banen

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Tarm

Motorcyklist skred ud: Landmand efterlod beskidt vej

Ringkøbing IF For abonnenter

Ringkøbing IFs nye angriber Arman Taranis: Jeg er god nok til superligaen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern: Fra 395.000 til 3,6 millioner

Annonce