Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det vestjyske boligmarked er ekstremt varmt: Mæglerne mangler boliger til de mange købere

Det bliver klistret mange solgt-skilte på vestjyske boliger i øjeblikket - men mæglerne kunne godt afsætte endnu flere boliger. Arkivfoto: Martin Ballund
Coronakrisen har ikke gjort boligkøbere mere tilbageholdende - tværtimod. Men sælgerne holder sig mere i skindet, og det skaber et skævt marked.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mens vejret knap nok har kunnet kaldes lunkent, så ser det anderledes hedt ud på det vestjyske boligmarked.

Trods coronakrise det meste af foråret har boligkøberne ikke mistet modet på at finde den nye drømmebolig. Faktisk har nedlukningen måske ligefrem givet ekstra blod på tanden i forhold til at skifte bolig. Hos ejendomsmæglerne oplever man i hvert fald, at der er rigtig mange interesserede, der melder sig på boligmarkedet, siger indehaver af Nybolig i Skjern og Ringkøbing, Kent Thomsen:

- Jeg kan ikke sige andet, end at boligmarkedet er oppe at køre på den store klinge i øjeblikket.

- Salget er stort både af helårsboliger, nedlagte landbrug og i særdeleshed fritidshuse. Der ligger salget meget højt i øjeblikket.

Men alt er dog ikke skyfri himmel på boligmarkedet. For mens købelysten er stor, har salgslysten ikke fulgt med. Det viser en undersøgelse fra Nybolig

Annonce

Jævnlige budrunder

Undersøgelsen viser, at to tredjedele af Nyboligs forretninger rundt om i landet har færre sælgere end normalt. Og forretningerne i Vestjylland er altså blandt disse.

- I begyndelse af krisen var mange tilbageholdende med at sælge. Det er kommet mere i gang, men generelt følger det ikke med købelysten, siger Kent Thomsen.


Det går stærkt med salget lige nu. Det plejer sjældent at ende i budrunde, med det sker med jævne mellemrum i øjeblikket.

Kent Thomsen, indehaver, Nybolig RIngkøbing og Skjern


- Det går stærkt med salget lige nu. Det plejer sjældent at ende i budrunde, med det sker med jævne mellemrum i øjeblikket.

- I særdeleshed nu og i maj og juni har det været helt exceptionelt.

Derfor kunne Kent Thomsen godt ønske sig nogle flere boliger i porteføljen:

- Vi kan ikke bare skrive nye varer hjem - vi er nødt til at have noget at sælge af, og vi er afhængige af, at der er nogle, der vil sælge.

Annonce

Små eller ingen afslag

Også Jan Bækdal, indehaver af EDC i Videbæk, mærker manglen på huse - og kunne godt bruge nogle flere at sælge af.

- Fra marts til i dag har der været større efterspørgsel end udbud. Jeg tror, at sælgerne har skullet se tiden an med coronakrisen, men har jo vist sig, at køberne stadig har været der, siger han.

- Det betyder, at husene bliver solgt forholdsvis hurtigt og til mindre afslag. I dag og i går har jeg solgt to huse til prisen. Det er godt for sælgerne, og det er dem, vi varetager, lyder det fra Videbæk-mægleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce