Annonce
Fodbold

Det var på grænsen til det kedelige

JEfter alt for lang tid ude med eftervirkninger af flere hjernerystelser var Jeppe Solgaard til venstre endelig på banen igen for Ringkøbing IF. Jeppe Solgaard spillede første halvleg mod Aabyhøj, inden han hastede af sted på to ugers ferie til Bali. Arkivfoto: Ole Nielsen
Ringkøbing IF 2 hentede et brugbart point i jyllandsserien 2 ved at spille 0-0 hjemme mod Aabyhøj, men direkte nedrykning er stadig en risiko for RIF 2.

Ringkøbing: Rent teknisk og spillemæssigt var det udmærket, tempoet var i orden, men det var godt nok ikke særligt underholdende, da Ringkøbing IF 2 søndag eftermiddag havde besøg af Aabyhøj. Derfor var det helt i orden, det sluttede 0-0.

Det resultat kunne Aabyhøj godt bruge, for nu er de helt fri af nedrykning. Og man kunne se, uafgjort var fint for dem. Gennem hele kampen stod de med rigtigt mange spillere hjemme, og det var sjældent, de satsede noget som helst.

RIF ville nok gerne, men de kunne ikke skabe ret meget. I front havde unge Elliott Baliti det svært i første halvleg hele tiden omgivet af en håndfuld forsvarere, og bortset fra et enkelt hovedstød over mål fra Emil Balleby Cramon var RIF totalt ufarlige i første halvleg.

Anden halvleg startede med et hovedstød fra Mikkel Brogaard på trekantsammenføjningen efter hjørnespark, hvor efter Aabyhøj begyndte at vise en smule rent offensivt. Men det var kun på hjørnespark, de blev nærgående. Den ene gang blev bolden headet på overliggeren, og anden gang dansede bolden tæt på RIFs mål, men der blev ikke afsluttet.

I overtiden fik RIF den chance, de skulle have vundet på. Efter hjørnespark stod Mikkel Brogaard pludselig fri tæt under mål, men han fik afsluttet skidt, så gæsterne kunne slippe med skrækken.

- Ingen af holdene turde risikere noget, så det var ikke meget, der skete foran mål. Hvis Bramming vinder i sidste runde, og vi selv taber, så rykker vi direkte ned. Undgår vi det, skal vi spille playoff for at undgå nedrykning. Intet er afgjort, sagde RIFs træner Allan Mikkelsen.

Jyllandsserien 2

Ringkøbing IF 2-Aabyhøj 0-0

Ingen udvisninger eller advarsler. RIF skiftede Jeppe Solgaard ud i pausen med Andreas Lauridsen, og efter 64 minutter kom Magnus Merrild og Mads Dahl Overgaard på banen for Elliott Baliti og Christian Abildgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce