Fodbold

Det var på grænsen til det kedelige

JEfter alt for lang tid ude med eftervirkninger af flere hjernerystelser var Jeppe Solgaard til venstre endelig på banen igen for Ringkøbing IF. Jeppe Solgaard spillede første halvleg mod Aabyhøj, inden han hastede af sted på to ugers ferie til Bali. Arkivfoto: Ole Nielsen
Ringkøbing IF 2 hentede et brugbart point i jyllandsserien 2 ved at spille 0-0 hjemme mod Aabyhøj, men direkte nedrykning er stadig en risiko for RIF 2.

Ringkøbing: Rent teknisk og spillemæssigt var det udmærket, tempoet var i orden, men det var godt nok ikke særligt underholdende, da Ringkøbing IF 2 søndag eftermiddag havde besøg af Aabyhøj. Derfor var det helt i orden, det sluttede 0-0.

Det resultat kunne Aabyhøj godt bruge, for nu er de helt fri af nedrykning. Og man kunne se, uafgjort var fint for dem. Gennem hele kampen stod de med rigtigt mange spillere hjemme, og det var sjældent, de satsede noget som helst.

RIF ville nok gerne, men de kunne ikke skabe ret meget. I front havde unge Elliott Baliti det svært i første halvleg hele tiden omgivet af en håndfuld forsvarere, og bortset fra et enkelt hovedstød over mål fra Emil Balleby Cramon var RIF totalt ufarlige i første halvleg.

Anden halvleg startede med et hovedstød fra Mikkel Brogaard på trekantsammenføjningen efter hjørnespark, hvor efter Aabyhøj begyndte at vise en smule rent offensivt. Men det var kun på hjørnespark, de blev nærgående. Den ene gang blev bolden headet på overliggeren, og anden gang dansede bolden tæt på RIFs mål, men der blev ikke afsluttet.

I overtiden fik RIF den chance, de skulle have vundet på. Efter hjørnespark stod Mikkel Brogaard pludselig fri tæt under mål, men han fik afsluttet skidt, så gæsterne kunne slippe med skrækken.

- Ingen af holdene turde risikere noget, så det var ikke meget, der skete foran mål. Hvis Bramming vinder i sidste runde, og vi selv taber, så rykker vi direkte ned. Undgår vi det, skal vi spille playoff for at undgå nedrykning. Intet er afgjort, sagde RIFs træner Allan Mikkelsen.

Jyllandsserien 2

Ringkøbing IF 2-Aabyhøj 0-0

Ingen udvisninger eller advarsler. RIF skiftede Jeppe Solgaard ud i pausen med Andreas Lauridsen, og efter 64 minutter kom Magnus Merrild og Mads Dahl Overgaard på banen for Elliott Baliti og Christian Abildgaard.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce