Annonce
Ringkøbing-Skjern

'Det var dumt - og det kommer ikke til at ske igen': Kulturchef beklager deltagelse i reklame-video

Viceborgmester Søren Elbæk, der også er forstander for Laugesens Have, kan set i bagklogskabens ulideligt klare lys godt se, at det var forkert at bruge kulturchefen i en reklame for det private kursuscenter. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Afdelingsleder ved kommunen optrådte i reklamevideo for Laugesens Have på Facebook; det fik byrådsmedlem op af stolen, og nu er videoen pillet af igen.

RINGKØBING_SKJERN: - Selvfølgelig lægger jeg mig fladt ned; det var dumt og ubetænksomt, og det kommer ikke til at ske igen.

Det fastslår Per Høgh Sørensen, der er chef for kultur, natur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune, efter at hans medvirken i en reklamevideo for kursuscentret Laugesens Have ved Spjald er kommet under beskydning.

I videoen roser Per Høgh Sørensen kursuscentret, blandt andet med ordene: "Her er ingen overdreven luksus, men lige præcis det, vi har behov for: Den gode mad, de gode rammer, de gode faciliteter".

Annonce

Kulturchefens medvirken i videoen, der var lagt ud på Facebook, har fået byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) ud med riven.

"Kammerateri, nepotisme - at man tilgodeser nogen frem for andre. Det, synes jeg, er ganske utilstedeligt", udtaler han til TV Midtvest.

Også Steen Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet undrer sig over videoen, og kalder den i et interview med tv-kanalen "et forholdsvis klart eksempel på en handling, der er i strid med reglerne".

Intet kammerateri

Per Høgh Sørensen afviser, at hans medvirken på nogen måde er udtryk for kammerateri eller nepotisme.

- Jeg er altid villig til at tale vort område og lokalsamfundet op. Vi har mange gode steder, der understøtter det gode liv i kommunen. Laugesens Have er et af de steder, og derfor medvirkede jeg; andet lå der ikke i det. Jeg havde slet ikke overvejet, at det kunne være i strid med reglerne, men bagefter kan jeg da godt se, at det kan blive betragtet som reklame, siger Per Høgh Sørensen.

Han understreger, at han fremover vil undlade at deltage i lignende videoer.

Forstanderen bag Laugesens Have er viceborgmester Søren Elbæk (S), og til Dagbladet siger han her til morgen:

I bagklogskabens ulideligt klare lys, kan jeg godt forstå og se, at det er forkert.

Søren Elbæk, viceborgmester og forstander for Laugesens Have.

- I bagklogskabens ulideligt klare lys, kan jeg godt forstå og se, at det er forkert. Niels Rasmussen definerer det som kammerateri og nepotisme. Det, synes jeg, er en helt unødvendig overdramatisering. Per Høgh er kunde på Laugesens Have. Det er han godt tilfreds med. Jeg er forstander på Laugesens Have. Det er mit civile job. Jeg har egentlig bare forsøgt at passe mit arbejde i denne sag.

Annonce

Videoen fjernet

- Laugesens Have drives helt kommercielt og har derfor et naturligt behov for hele tiden at tiltrække nye kunder. Vi har i den forbindelse et samarbejde med et reklamebureau, som planlægger og organiserer kampagnerne for os.

- Videoselskabet udbad sig en repræsentant fra en kommune, som benyttede Laugesens Have. I den forbindelse nævnte jeg Per Høgh Sørensen fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi kontaktede ham, og videoselskabet optog og redigerede filmen med Per.

- Det ændrer ikke på det forhold, at en kommune naturligvis ikke kan anbefale en enkelt virksomhed. Videoen er nu fjernet, og kampagnen er afbrudt. Vi planlægger nu en ny kampagne for kommunerne i Midt- og Vestjylland.

- Jeg er ked af sagen. Det har aldrig været Laugesens Haves hensigt at bryde loven. Det kan jeg sige med sikkerhed. Jeg beklager den ulejlighed, det har medført for de involverede parter.

Ifølge TV Midtvest vil Niels Rasmussen gå videre med sagen.

"For mig handler det om fællesskabet - at vi behandler alle ens i kommunen", udtaler han.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce