Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det trækker ud med at finde ny turistdirektør: 'Vi tager os den tid, det tager'

Vesterhavet er dragende for både store og små, hvilket de også mærker i turistorganisationen Destination Vesterhavet, der ved årsskiftet blev etableret via et samarbejde mellem kommunerne Ringkøbing-Skjern og Varde. Arkivfoto: Henrik Breum
- Vi har haft en række stærke kandidater som ansøgere, men vi har endnu ikke fundet den helt rigtige kandidat, siger formanden for bestyrelsen i Destination Vesterhavet.
Annonce

Vestkysten: Efter omkring et halvt års tid uden fast kaptajn på broen må bestyrelsen i Destination Vesterhavet sande, at det trækker ud med at finde en ny direktør.

- Vores direktør stoppede sidste sommer, og vi er i fuld gang med at finde en ny direktør. Vi har haft en række stærke kandidater som ansøgere, men vi har endnu ikke fundet den helt rigtige kandidat. Og derfor går vi nu bredere ud for at afdække markedet, siger formanden for bestyrelsen, Lisbeth Valther, og tilføjer:

- Vi tager os den tid, det tager. Det vigtigste er, at vi finder en direktør, som deler vores ambitionsniveau om at blive Nordeuropas førende kystferiedestination - og som har passionen, viljen, evnen og de faglige kompetencer til at føre ambitionen ud i livet.

Oprindeligt var det planen at kunne præsentere en ny direktør med virkning fra 1. januar 2021.

Destination Vesterhavet så dagens lys ved det seneste årsskifte via et nyt samarbejde mellem kommunerne Ringkøbing-Skjern og Varde, og fra starten var det med Liv-Thøger-Aldahl i direktørstolen.

I slutningen af juni kom det frem, at direktøren var sygemeldt, og en måned senere meddelte Lisbeth Valther, at Liv Thøger-Aldahl havde indgået en gensidig aftale om fratrædelse.

Annonce

32 ansøgere i feltet

Da fristen for at søge topstillingen udløb i slutningen af oktober, lå der 32 ansøgninger i bunken hos bestyrelsen. Anden samtalerunde blev afviklet i tirsdags, men den helt rette kandidat er altså endnu ikke fundet.


Vi tager os den tid, det tager. Det vigtigste er, at vi finder en direktør, som deler vores ambitionsniveau om at blive Nordeuropas førende kystferiedestination

Lisbeth Valther, formand for bestyrelsen, Destination Vesterhavet


Der bliver dog fortsat arbejdet målrettet med at slå på tromme for oplevelser på den lange kyststrækning:

- Vi skruer op for markedsføringen af alle Vesterhavets skjulte perler, så både nye og gamle gæster kan få øjnene op for den gribende kulturhistorie, de mange spændende fødevareoplevelser og ikke mindst den betagende natur, som strækker sig langt ind i baglandet, siger Lisbeth Valther, der - ud over at være bestyrelsesformand - også er fungerende direktør for Destination Vesterhavet.

I et 2020, hvor grænserne til det store og væsentlige, tyske marked har været lukkede store dele af året, har Destination Vesterhavet for alvor fokuseret på at øge omsætning og døgnforbrug. Antallet af overnatninger er faldet med godt 12 procent fra januar til september, men til gengæld har de mange danske turister i højsæsonen været med til at drive forbruget op.

Langt flere danskere har nemlig i år taget turen til Vesterhavet for at holde sommerferie dér - væksten er på markante 50 procent.

Chefen for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen, kalder udviklingen for en gave til både danskerne og feriestederne ved Vesterhavet:

- Vesterhavet har været en stor hemmelighed for rigtig mange københavnere og sjællændere i mange år. Hvis man aldrig har kørt i bil fra Padborg til Kolding og derfra kørt til venstre mod Vesterhavet, så har man ingen idé om, hvilken international attraktionskraft hele vestkysten har, siger Lars Ramme Nielsen og uddyber:

- På en god sommerlørdag er der titusindvis af tyskere, schweizere og hollændere på vej mod de kilometerlange strande og den frie og uberørte natur. Det har været en fantastisk opdagelse for københavnere at få Vesterhavet tilbage.

Destination Vesterhavet er ligefrem blevet den største danske destination målt på overnatninger i 2020, fordi både tyskere og danskere har holdt sommerferie dér.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce