Annonce
Ringkøbing

Det swinger: Kommunen skyder flere penge i spillested

Det er i samarbejde med spillestedet Generator i Ringkøbing, at kulturhuset Mejeriet i Tarm 31. januar kan præsentere en koncert med Thyborøn-bandet The Grandfætters. Arkivfoto: Morten Stricker
Spillestedet Generator i Ringkøbing modtager yderligere 89.000 kommunale støttekroner, der blandt andet skal bruges til talentudvikling inden for rytmisk musik.

Ringkøbing: Hvad kan man egentlig få for 40.000 kroner? Spørger man de ansvarlige for driften på spillestedet Generator i Ringkøbing, vil de svare, at man kan styrke arbejdet med talentudvikling inden for rytmisk musik.

Det vil medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune gerne bakke op om. Således er der netop bevilget 40.000 kroner, der skal investeres i et kulturprojekt i samarbejde med kommunerne Herning og Ikast-Brande.

Formålet med projektet er at etablere et netværk, der gennem videndeling og samarbejde kan styrke talentudviklingen og vækstlaget inden for rytmisk musik i Midt- og Vestjylland.

Helt konkret bidrager Generator blandt andet ved at afholde en musikcamp i sommeren 2020, hvor musikere kan mødes, inspirere hinanden og skabe netværk.

Samlet set har det tværkommunale kulturprojekt et budget på 475.000 kroner, hvor også staten spytter i kassen.

Annonce

Rundt i kommunen

På tirsdagens møde i kultur- og fritidsudvalget skulle medlemmerne forholde sig til yderligere en ansøgning fra Generator: 49.000 kroner er der brug for i år til afholdelse af eksterne koncerter på blandt andet Mejeriet i Tarm og i Ringkøbing Kirke.

- Det har vi valgt at yde støtte til, da vi synes, det er spændende, at Generator kan komme rundt i kommunen. Det er det, vi gerne vil - at det bliver hele kommunens spillested, siger formanden for udvalget, Erik Viborg (V).

I ansøgningen til kommunen forklarer Steen Davidsen, der er medlem af bestyrelsen på Generator, at 'koncerterne ud af huset også skal ses som en del af vores forberedelser og bestræbelser på at blive udpeget som regionalt spillested.' Dette vil i givet fald komme på tale i perioden fra 2021 til 2024.

Statens Kunstfond støtter i år spillestedet i Ringkøbing med 149.100 kroner - dog med det modkrav, at kommunen matcher beløbet. Derfor har Generator altså brug for de 49.000 kroner, da Ringkøbing-Skjern Kommune indtil videre har budt sig til med 100.000 kroner i støtte til spillestedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Annonce