Annonce
Ringkøbing

Det swinger: Kommunen skyder flere penge i spillested

Det er i samarbejde med spillestedet Generator i Ringkøbing, at kulturhuset Mejeriet i Tarm 31. januar kan præsentere en koncert med Thyborøn-bandet The Grandfætters. Arkivfoto: Morten Stricker
Spillestedet Generator i Ringkøbing modtager yderligere 89.000 kommunale støttekroner, der blandt andet skal bruges til talentudvikling inden for rytmisk musik.
Annonce

Ringkøbing: Hvad kan man egentlig få for 40.000 kroner? Spørger man de ansvarlige for driften på spillestedet Generator i Ringkøbing, vil de svare, at man kan styrke arbejdet med talentudvikling inden for rytmisk musik.

Det vil medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune gerne bakke op om. Således er der netop bevilget 40.000 kroner, der skal investeres i et kulturprojekt i samarbejde med kommunerne Herning og Ikast-Brande.

Formålet med projektet er at etablere et netværk, der gennem videndeling og samarbejde kan styrke talentudviklingen og vækstlaget inden for rytmisk musik i Midt- og Vestjylland.

Helt konkret bidrager Generator blandt andet ved at afholde en musikcamp i sommeren 2020, hvor musikere kan mødes, inspirere hinanden og skabe netværk.

Samlet set har det tværkommunale kulturprojekt et budget på 475.000 kroner, hvor også staten spytter i kassen.

Annonce

Rundt i kommunen

På tirsdagens møde i kultur- og fritidsudvalget skulle medlemmerne forholde sig til yderligere en ansøgning fra Generator: 49.000 kroner er der brug for i år til afholdelse af eksterne koncerter på blandt andet Mejeriet i Tarm og i Ringkøbing Kirke.

- Det har vi valgt at yde støtte til, da vi synes, det er spændende, at Generator kan komme rundt i kommunen. Det er det, vi gerne vil - at det bliver hele kommunens spillested, siger formanden for udvalget, Erik Viborg (V).

I ansøgningen til kommunen forklarer Steen Davidsen, der er medlem af bestyrelsen på Generator, at 'koncerterne ud af huset også skal ses som en del af vores forberedelser og bestræbelser på at blive udpeget som regionalt spillested.' Dette vil i givet fald komme på tale i perioden fra 2021 til 2024.

Statens Kunstfond støtter i år spillestedet i Ringkøbing med 149.100 kroner - dog med det modkrav, at kommunen matcher beløbet. Derfor har Generator altså brug for de 49.000 kroner, da Ringkøbing-Skjern Kommune indtil videre har budt sig til med 100.000 kroner i støtte til spillestedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Ringkøbing-Skjern

SF om solcellekapløb: Vi risikerer at begå den samme dumhed som med vindmøllerne

Annonce