Annonce
Ringkøbing

Det store gennembrud lader vente på sig: Kræmmere håber på et julemirakel

Preben Hansen, Jens Poulsen, Laila og Torben Holdgård drømmer om en maskinhal fyldt med kræmmere. Foto: Johan Gadegaard
Ét år efter, at Poulsens Kræmmermarked åbnede i en maskinhal uden for Lem, lader det store gennembrud stadig vente på sig. De fire bagmænd, som selv er kræmmere, håber, at deres julemarked kan trække både glade købere og sælgere til.
Annonce

Lem: Pølsevognen står klar. Det samme gør en campingvogn med udstillede varer i de små, runde vinduer, ligesom borde med tupperware-bøtter, porcelæn og nissehuer tålmodigt venter på at blive vendt, drejet og vurderet - og måske endda købt.


Vi var oppe på de 50 gæster, og så kom corona, og så kunne vi begynde forfra.

Preben Hansen, medstifter af Poulsens Kræmmermarked


I en maskinhal på Vennervej i Lem ligger Poulsens Kræmmermarked, som vennerne Preben Hansen, Jens Poulsen og ægteparret Torben og Laila Holdgård står bag. Kræmmermarkedet åbnede de sidste år, men det helt store gennembrud har indtil videre ladet vente på sig.

- Vi venter hele tiden på, at den bus med de 50 personer kommer, siger Laila Holdgård, der suppleres af Preben Hansen:

- Jeg vil gerne se 50 kræmmere i hallen og en masse folk, der står med boder ude på gårdspladsen.

De to drømme vidner om, at det både er kræmmere og købere, der mangler for at gøre Poulsens Kræmmermarked til den succes, som de fire bagmænd drømmer om.

Men nu håber de, at skuden snart vender.

Annonce

Hård coronastart

Drømmen om at starte et nyt, stort kræmmermarked op fra bunden var Preben Hansens.

- Det var vel egentlig mig, der vred armen rundt på Jens. Han sagde, jeg var tosset, men jeg syntes, vi skulle give det et skud, siger han.

Poulsens Kræmmermarked

  • Ligger på Vennervej 10, 6940 Lem.
  • Normalt er kræmmermarkedet åbent den 1. og 3. weekend hver måned.
  • Den 21. og 22. november, 5. og 6. december samt 12. og 13. december er der julemarked.
  • Bestillinger af stadepladser skal ske til Jens Poulsen tlf. 20 92 10 71 eller Torben Holdgård tlf. 40 35 30 07

Det er ikke første gang, at kræmmermarkedets pølsemand har haft en finger med i et kræmmermarked. For år tilbage stiftede han sammen med sin mor og lillesøster "Det blå marked" i Bramming, og han drømmer om, at maskinhallen i Lem kan blive det lige så stort.

- Jeg har savnet det i de år, og jeg kunne slet ikke klare, at hallen her skulle stå tom. Du finder ikke et sted, der er bedre, end det er, siger Preben Hansen.

Preben Hansen (t.v.) kan ikke forestille sig, at der ikke er nogen, der trænger til at få ryddet ud i deres kælder. Man skal ikke være professionel og omrejsende kræmmer for at få en plads i Poulsens Kræmmermarked. Foto: Johan Gadegaard

Poulsens Kræmmermarked åbnede i den første weekend i november sidste år med en rigtig god start.

- Vi var oppe på de 50 gæster, og så kom corona, og så kunne vi begynde forfra, siger Preben Hansen.

Annonce

Det skal lykkes

I tre måneder var kræmmermarkedet lukket, og herefter var det svært at komme op på vinterens besøgsniveau. Og det ærgrer de fire kræmmere, for de er sikre på, at de har fat i noget godt. De mangler bare, at der er nogle flere, der også får øjnene op for deres kræmmermarked.

Jens Poulsen lægger maskinhal til det store indendørs kræmmermarked. Foto: Johan Gadegaard

- Vi håber jo, at det på sigt vender. Der er sprøjtet mange penge i for at få det op at køre. Jens har brugt en mindre formue, derfor føler jeg også, at jeg vil følge det ud i livet, når jeg har spændt ham sådan for, siger Preben Hansen og fortæller, at Jens Poulsen efterhånden har brugt 100.000 kroner på at gøre maskinhallen kræmmerklar.

Fem faste kræmmere har holdt ved gennem coronakrisen, men der er stadig plads til mange flere, fastslår folkene bag Poulsen Kræmmermarked. Foto: Johan Gadegaard

Jens Poulsen selv forsøger at nedtone sin egen indsats. For der trængte alligevel til at komme fast gulv og fliser i hallen. Så bliver den også lettere at sælge i fremtiden. Og det kunne jo heller ikke skade at få ordnet el-arbejdet.

Og så er der jo sidegevinsten ved at have et kræmmermarked i sin maskinhal:

- Jeg har da også nogle sager, jeg selv skal have ryddet ud i, siger Jens Poulsen.

Annonce

Satser på julesucces

Men der skal ske lidt, hvis alle Jens Poulsens restlageropkøb skal væk fra maskinhallen. Og det kan meget vel være, at det sker, inden året er omme.

Torben Holdgård sætter stor pris på det sociale aspekt af kræmmermarkedet. Derfor nyder han også, når weekenderne står på kræmmermarkedstur. Foto: Johan Gadegaard

For Poulsens Kræmmermarked satser på, at de kommende ugers julemarked bliver der, hvor bøtten vender. Her får det faste kræmmermarked en tur gennem julemaskinen. Prebens pølsevogn bliver suppleret med æbleskiver og gløgg, og alle de faste stader hiver julevarerne frem.

- Vi satser stort på vores julemarked, siger Laila Holdgård.

Og hvis hun må have lov at drømme stort, så kunne det jo ske, at det var til julemarkederne, at den fyldte bus som et lille julemirakel svingede ind på gårdspladsen på Vennervej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce