Annonce
Vestjylland

Det skrider fremad med lagerhotellet

Efter et par måneder er der så småt kommet gang i lagerhotellet i de gamle Fakta-bygninger i Ulfborg. Arkivfoto: Jan Briks
Der så småt begyndt at snige et forsigtigt overskud ind i det lagerhotel, som André Knudsen har lavet i de gamle Fakta-lokaler i Ulfborg.

Ulfborg/Vemb: Det var med tanke på at lave vaskehal på grunden, da brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Vemb, André Knudsen, sidste år købte de nedlagte Fakta-bygninger i Ulfborg.

Og planen lever stadig i bedste velgående. Byggetilladelsen er sendt ind og udbudsmaterialet er lige på trapperne - og så får Ulfborg forhåbentligt en ny vaskehal inden sommer. Men indtil da har spørgsmålet krænget sig på om, hvad man mon skulle bruge de gamle bygninger til. Svaret blev et lagerhotel.

Og nu - få måneder efter, at Dagli'Boxen åbnede, er der blevet udvidet:

- Jeg havde 260 kvadratmeter, som hurtigt blev lejet ud, så jeg måtte bygge seks nye bokse, siger André Knudsen, der nu har indtjening nok til at lande et beskedent overskud fra lagerhotellet.

I alt rummer bygningen 1200 kvadratmeter. Heraf er 350 kvadratmeter på nuværende tidspunkt lavet til lagerhotel.

- Men jeg håber at få lidt flere ind, så det hænger bedre sammen, siger han.

Annonce

Fra ølbrygning til legetøjslager

Kundekredsen er bred - og det er meget forskelligt, hvad der ønskes opbevaret.

I rummene står alt lige fra legetøj til svejseapparater til opbevaring i forbindelse med flytning.

- Der er endda én, som har noget ølbrygning i et af rummene. Han har så fået et rum med udluftning, så det kan stå derinde og gærde, fortæller André Knudsen, der tror, at det nok skal lykkes at leje de sidste rum ud.

- Der er i hvert fald forespørgsler nok, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce