Annonce
Ringkøbing

Det skrev Dagbladet om Nolde-tyveriet dengang

Sådan så Ølstrup Kirkes altertavle ud nu, efter det kostbare Emil Nolde-maleri blev stjålet fra kirken. Foto: Jørgen Kirk

Emil Noldes Altertavle fra Ølstrup Kirke er dukket op, efter den blev stjålet i 2014. Dagbladet fulgte sagen, og her kan du læse artikler fra dengang.

Annonce

11. marts 2014
Million-maleri stjålet fra Ølstrup Kirke
Et Emil Nolde-maleri, der skønnes at have en værdi af et tocifret millionbeløb, er stjålet fra den lokale kirke. Det er sket i tidsrummet fra mandag den 10. marts klokken 9 til i dag klokken 11. Maleriet var indsat i kirkens altertavle og hedder »Middag i Emmaus«.
LÆS MERE HER

11. marts 2014
Præst i chok over Nolde-tyveri
Det var en meget rystet sognepræst, Inge-Dorthe Kaasgaard, Dagbladet mødte ved Ølstrup Kirke efter milliontyveriet.
LÆS MERE HER

11. marts 2014
Bestjålne kirkefolk: Bare kald os naive
Menighedsrådsformanden og sognepræsten i Ølstrup Kirke er forberedte på kritik, efter at det værdifulde Emil Nolde-maleri er blevet stjålet.
LÆS MERE HER

12. marts 2014
Da historiens vingesus ramte Ølstrup
Den dansk-tyske kunstmaler Emil Nolde begavede Ølstrup med et alterbillede og to andre motiver, som man forgæves eftersøgte sidst i 1950erne.
LÆS MERE HER

12. marts 2014
Dagbladet satte fokus på Nolde-risikoen i 2001
Riskoen for at den værdefulde Nolde-altertavle skulle blive stjålet har været kendt i årevis. I 2001 satte Dagbladet fokus på sagen, og her sagde daværende sognepræst i Ølstrup Steffen Qvortrup: »Det er min principielle holdning, at kirken ikke skal være aflåst. Vi vil ikke indrette os på tyvenes betingelser«.
LÆS MERE HER

12. marts 2014
Maleri bliver vanskeligt at sælge
Det sjældne Emil Nolde-maleri, der i mandags blev stjålet fra Ølstrup Kirke, bliver svært for tyvene at komme af med, mener ekspert.
LÆS MERE HER

12. marts 2014
Kun få tip om kostbart Nolde-maleri
Politiet har ikke fået mange henvendelser fra vidner i sagen om tyveriet af million-maleriet fra Ølstrup Kirke.
LÆS MERE HER

12. marts 2014
Leder: En forventelig forbrydelse
»Evigt ejes kun det tabte«, som digteren skrev, og det er den bitre sandhed, kirkegængerne i Ølstrup fremover må indstille sig på.
LÆS MERE HER

12. marts 2014
Tyverialarm var muligvis på vej i Ølstrup Kirke
Ved det årlige syn af kirken drøftede provst Lone Hvejsel muligheden for bedre sikkerhed med meninghedsrådet og præsten.
LÆS MERE HER

12. marts 2014
Menighedsrådene står tilbage med regningen
Tyveri. Det nu stjålne Emil Nolde-maleri fra Ølstrup Kirke ejes af det lokale sogn, men det er Folkekirkens selvforsikring, der dækker tabet.
LÆS MERE HER

12. marts 2014
Minister om Ølstrup-tyveri: Dybt beklageligt
Kirkeminister Marianne Jelved er forarget over, at tyve kan finde på at bryde ind i en kirke og stjæle en altertavle.
LÆS MERE HER

13. marts 2014
Friskolen laver nyt maleri
Den lokale kirke har fundet en midlertidig løsning til altertavlen, efter at det kostbare Emil Nolde-maleri blev stjålet i denne uge. Det bliver Ølstrup Friskoles elever, der skal lave et påskemotiv til kirken.
LÆS MERE HER

13. marts 2014
Intet værdifuldt skal op igen
Malerityveri. Menighedsrådet i Ølstrup Kirke vil ikke have kostbare værker op i kirken igen, medmindre sikkerheden bliver betydeligt forbedret.
LÆS MERE HER

13. marts 2014
Efterlyser bil i forbindelse med Nolde-tyveri
Lokalpolitiet vil gerne i kontakt med ejeren af en tysk indregistreret bil, der er set ved Ølstrup Kirke omkring gerningstidspunktet.
LÆS MERE HER

14. marts 2014
Friskolen laver nyt maleri
Den lokale kirke har fundet en midlertidig løsning til altertavlen, efter at det kostbare Emil Nolde-maleri blev stjålet denne uge: Det bliver Ølstrup Friskoles elever, der skal lave et påskemotiv til kirken.
LÆS MERE HER

15. marts 2014
Historien om Emil Nolde og Ølstrup
For 110 år siden boede den dansk-tyske kunstmaler Emil Nolde i Ølstrup en kort tid. Men dog længe nok til at male et alterbillede til Ølstrup Kirke samt to billeder med lokale motiver - det ene med fire kaffepunch-drikkende bondemænd, og det andet med den lokale smedemester ved ambolten.
LÆS MERE HER

18. marts 2014
Borgere bakker op efter Nolde-tyveri
Søndag var der i Ølstrup Kirke den første gudstjeneste efter tyveriet af det kostbare Emil Nolde-maleri fra kirkens altertavle.
LÆS MERE HER

20. marts 2014
Udlover dusør på 100.000 kroner for Nolde-maleri
Hvis du har oplysninger i sagen om tyveriet af Emil Nolde-maleriet fra Ølstrup Kirke, vil menighedsrådet nu belønne dig med 100.000 kroner.
LÆS MERE HER

28. marts 2014
Stor dusør har ikke givet nye tip om Nolde-tyveri
Selvom menighedsrådet i Ølstrup Kirke for nylig udlovede en dusør på 100.000 kroner til den person, der kan komme med oplysninger, som fører til opklaring af tyveriet af det kostbare Emil Nolde-maleri »Middag i Emmaus«, så har politiet intet hørt.
LÆS MERE HER

3. april 2014
Skoleelever har skabt nyt liv til altertavle
Den lokale friskole har bidraget til at få fyldt det tomme hul i kirkens altertavle ud, efter at det kendte Emil Nolde-maleri for lidt over tre uger siden blev stjålet. Tirsdag eftermiddag hang de det midlertidige kunstværk op, som kirkegængere kan nyde for første gang til søndagens gudstjeneste.
LÆS MERE HER

12. juni 2014
Ølstrup Kirke ser nu fremad
Menighedsrådet har indset, at det nok ikke lykkes at få Nolde-maleriet tilbage. Derfor kommer der et nyt maleri op at hæ
LÆS MERE HER

9. juli 2014
Ny altertavle i Ølstrup
Efter Nolde-maleriets forsvinden fra Ølstrup Kirke er en ny altertavle nu blevet indviet. Det skete ved gudstjenesten den sidste søndag i juni.
LÆS MERE HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce