Annonce
Ringkøbing IF

Det sker bare ikke - RIF tabte igen på hjemmebane i 2. division

Jacob 'Jay' Andersen blev noteret for en scoring. Senere brændte angriberen et straffespark, og så tabte RIF 3-1 hjemme mod Dalum. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En elendig start med to mål, et brændt straffespark og generelt for lidt kvalitet i tingene. Ringkøbing IF er bare skidt kørende i 2. division, og søndag endte det med nederlag på 3-1 hjemme mod Dalum.

Ringkøbing: Nederlag på hjemmebane - igen.

Ringkøbing IF fortsætter deres elendige sæson i 2. division. Mange skuffelser blev suppleret med en ny af slagsen, da RIF søndag tabte 3-1 mod bundholdet Dalum.

I nogle kampe har der været rimelig kvalitet. Men det var der alstå ikke i dag.

Jo i perioder kunne RIF sagtens være med rent spillemæssigt. Men alt andet havde da også været en overraskelse, når man har besøg af et hold af Dalums kvalitet. Gæsterne var ikke specielt gode, men det var RIF så sandelig heller ikke.

Alligevel var der - igen - mulighed for at hente point. Men et brændt straffespark lige før pausen endte med at blive dyrt.

Kampen startede skidt. I femte minut gav RIF et indkast væk. Indkast, to afleveringer, indlæg fra baglinjen, mål af fri spiller midt for mål. 1-0 til Dalum.

- Kom igen, råbte målmand Mads Petersen.

- Nej kom i gang, lød det fra en tilskuer.

Og han havde ret. RIF var slet ikke i gang i de første minutter. Der kom da også endnu en scoring mindre end ti minutter senere. Hjørnespark gav en hovedstødsduel tæt under mål. Bolden havnede selvfølgelig hos en Dalum-spiller, der forholdsvis let kunne sende bolden i mål.

Så var der ro på RIFs fangruppe bestående af to mand med tromme og fire flag.

Heldigvis fik RIF nyt mod efter 20 minutter. Målet lignede Dalums scoring til 2-0. Et hjørnespark gav hovedstødsduel. Den løse bold havnede hos Nikolaj Pape, der fik afsluttet. Målscorer blev dog Jacob 'Jay' Andersen, der med knæet dirigerede bolden i mål til 2-1.

Resten af f'ørste halvleg var RIF bedst. Der var flere indlæg, hvor af et enkelt fra Klaus Moesgaard tog overkanten af overliggeren, men rigtigt farligt blev det ikke.

Altså ikke før ganske kort før pausen. Mikkel Kjeldstrup sendte en fornem stikning frem mod Mikkel Jakobsen, der med en fiks berøring snød en forsvarer, der lavede straffespark kort inde i feltet. Jacob 'Jay' Andersen skulle sparke. Det gjorde han også med venstrebenet, men han sendte bolden forbi højre stolpe, mens målmanden lå i modsatte side af målet. Meget skidt.

Anden halvleg startede med et fladt langskud fra Jesper Dalsgaard, hvor målmanden reddede til hjørnespark. Men derfra tog Dalum over med hensyn til afslutninger. Godt skud på overliggeren og siden direkte frispark, som Mads Petersen lige akkurat fik op på overliggeren og videre til hjørnespark.

RIF forsøgte at komme frem til en udligning. Der var langskud over må¨l fra Martin Egelund, og Mikkel Jakobsen fik langskud reddet. Dalum var dog lige så farlige. Et kontraløb gav skud, som Mads Petersen reddede med en fodparade. Lidt senere mistede midtbanen bolden igen, og det gav nyt skud, som Mads Petersen reddede til hjørnespark.

Det hele løb ud i ingenting, for der var sjældent et slutprodukt i de ting, RIF forsøgte at skabe rent offensivt. Frustrationerne blev bare større og større - især på tilskuerpladserne.

Og det sluttede skidt. Endnu en scoring tæt under mål efter forsvarsspil uden konsekvens. 3-1 til Dalum.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce