Annonce
Debat

Det skal kunne betale sig at arbejde

Læserbrev: I denne uge præsenterede ydelseskommissionen deres anbefalinger til en reform af vores kontanthjælpssystem. Her foreslog de, at fjerne kontanthjælpsloftet, som Venstre indførte i 2016 sammen med dens støttepartier.

Jeg vil gerne understrege, at Venstre ikke kommer til at indgå i en aftale om at ændre kontanthjælpssystemet med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, hvis han vil afskaffe kontanthjælpsloftet.

Vi indførte kontanthjælpsloftet, fordi det skal kunne betale sig at arbejde. For mange kontanthjælpsmodtagere er der i dag ikke en mærkbar forskel mellem at være på kontanthjælp og arbejde. Vi ønsker at flytte flere fra offentlig forsørgelse ud på arbejdsmarkedet. Desværre har vi en regering, som ikke ser det på samme måde.

Annonce

Jeg mener, at der er en enorm værdi i at have et arbejde. Det er en gave for de børn, som står op om morgenen og ser deres forældre gå på arbejde. Rigtig mange børn havde nu oplevet gennem en årrække, at deres forældre fik et job i stedet for at være på kontanthjælp. Ved at afskaffe kontanthjælpsloftet gør man det mindre attraktivt at gå på arbejde. Det er helt forkert, og et forkert signal at sende til den næste generation.

Samtidig lægger ydelseskommissionens anbefalinger op til, at en nytilkommen udlænding uden børn kan få 22 procent ekstra i sociale ydelser. Jeg siger klart fra overfor en forhøjelse af ydelserne til arbejdsløse indvandre og flygtninge, som kan tiltrække flere flygtninge til at søge mod Danmark. Jeg håber ikke, at regeringen vil hæve ydelserne til arbejdsløse indvandre yderligere. En del af Venstres stramme udlændingepolitik beror netop på, at de sociale ydelser til indvandre og flygtninge ikke skal være for generøse.

Forhandlingerne om et nyt kontanthjælpssystemet starter efter sommerferien. Venstre vil kæmpe for, at det fortsat skal kunne betale sig at arbejde. Det er vores udgangspunkt i forhandlingerne.


Det er en gave for de børn, som står op om morgenen og ser deres forældre gå på arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce