Annonce
Livsstil

Det skal du vide om vinen fra det sydlige Rhône

Cairanne er en af de nyeste cru'er i området omkring Avignon, som byder på masser af små landsbyer med producenter. Foto: Morten Vilsbæk
Annonce
Annonce

1

Côtes du Rhône er fællesbetegnelsen for vine fra dalen fra Lyon til Middelhavet, hvor de sydlige vine er prisvenlige takket være fladere landskaber med flere hektar og nemmere adgang for maskiner og økologisk drift end på de stejle skråninger i Cornas og Condrieu oppe mod nord. Côtes du Rhône står for ni procent af Frankrigs samlede vinproduktion.

Annonce

2

Hierarkiet har fire niveauer med Côtes du Rhône AOC som basis. I denne nederste kategori må producenten bruge druer fra flere områder. 21 forskellige druer er tilladt, og GSM er den klassiske tre-enighed af druer i det sydlige Rhône. Grenache skal fylde mindst 30 procent i vinen og giver krop, varme og sødme, mens syrah og mourvedre tilføjer struktur og krydderier.

Annonce

3

Côtes du Rhône Villages er vin fra et enkelt område og skal rumme mindst 40 procent grenache i de røde vine. 95 områder har fået lov til at bruge betegnelsen på disse vine, som i højere grad afspejler det lokale område.

Annonce

4

21 kommuner har fået lov til at føje navnet på en bestemt by til betegnelsen, fordi de laver ekstra god vin. Domaine de L’Obrieus vin Côtes du Rhône Villages Visan i ugens test er et eksempel på dette.

Annonce

5

Côtes du Rhône Cru er højeste niveau i Rhônedalen, og Cairanne, Lirac, Vacqueyras og Rasteau er blandt de 17 kommuner, som har fået tildelt titlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce