Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det skal der ske: Nye corona-tiltag er gældende frem til 3. december

 Foto: Morten Pape
Tiltagene i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner er i vidt omfang de samme, som er gældende i de syv nordjyske kommuner efter sidste uges lempelser.
Annonce

Holstebro/Rinkgøbing-Skjern: Vent med at bestille din corona-test med mindre du har andre symptomer på corona.

Sådan lyder opfordringen fra sundhedsministeriet, der i eftermiddag  offentliggjorde planen for at nedbringe det høje andel af personer smittet med en mink-variant af corona i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner.

De to kommuner bliver nu omfattet af stort set samme restriktioner, som de syv nordjyske kommuner nu er omfattet af.

Og alle med bopæl i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner opfordres derfor til at lade sig teste i løbet af den periode, hvor tiltagene løber.

- Der følger lokale udmeldinger om, hvornår og hvor test gennemføres, som man bør afvente, inden man selv booker en test – medmindre test bookes af andre konkrete grunde såsom milde symptomer og testtid til nære kontakter, hedder det i meddelelsen fra ministeriet.

Testkapaciteten  i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommune øges løbende, og den intensiverede testindsats vil begynde i løbet af denne uge.

Annonce

Ekstra smitteopsporing

Fokus er på en omfattende testindsats, sekventering, smitteopsporing og selvisolation samt anbefaling om at omgås færrest muligt personer.

Ligeledes oprettes der en taskforce til håndtering af lokale tiltag.

Ud over den større testindsats, vil der også blive skruer op for smitteopsporingsarbejdet, meddeler sundhedsministeriet:

- Der er iværksat en intensiveret smitteopsporing i de omfattede kommuner, der er forankret i de lokale beredskabsstab og ledes af Styrelsen for Patientsikkerhed bistået af politiet, hedder det i meddelelsen.

Desuden fremhæves Sundhedsstyrelsens retningslinjer for ansatte med relation til minkdrift samt sundhedsmyndighedernes anbefalinger om brug af værnemidler for medarbejdere på minkfarme og pelserier.

Læs hele meddelelsen her

Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Venstre i eksistentiel krise

Annonce