Annonce
Vestjylland

Det skal der ske med bagerbutikken i Ulfborg

I april sidste år måtte Bageren på Holmegade lukke helt ned, da selskabet gik konkurs. I dag har Houlind Invest overtaget bygningen. Arkivfoto
Endnu ved selskabet Houlind Invest ikke, hvem der skal overtage butikslokalerne på Holmegade 13, som indtil foråret sidste år lagde lokaler til byens bager.

Ulfborg: Knapt var der åbnet en bager på Holmegade 13 i Ulfborg, før bagerbutikken blev lukket igen. Den blev tilføjet til rækken af tomme butikslokaler i byen.

Men nu har Houlind Invest opkøbt de tomme lokaler.

- Folk troede, at der skulle være elbutik dernede, men det er altså ikke planen, siger indehaver Michael Houlind, der driver installatør-virksomhed i Lemvig og Vemb.

I stedet er det planen, at lokalet skal istandsættes - og udlejes til en erhvervsdrivende.

- Vi skal have shinet bygningen op til foråret, så den kommer til at se pæn ud. Der har tidligere været problemer med rotter på adressen. Det problem skulle nu være løst. Men skal der være fødevarer igen, skal vi være helt sikre på, at der er styr på det, siger Michael Houlind, der ikke er afvisende overfor, at en ny bager kan rykke ind.

Houlind Invest har 150 lejemål i Nordvestjylland. Og spørger man Michael Houlund, er man meget fortrøstningsfuld i forhold til at finde nogen, der vil rykke ind:

- Med den placering burde man kunne finde en, siger han.

Udover butikslokalet skal også lejligheden ovenpå besættes med en lejer, er planen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce