Annonce
Videbæk

Det ottekantede hobbithus kan blive dit: Grevinden i Troldehuset sælger med blødende hjerte

Birgit Hylbæk er vild med at bo i sit otte-kantede hus i Gaasdalhede ved Troldhede. Men nu vil hun tættere på vennerne ved Randers. Foto: Johan Gadegaard
Birgit Hylbæk faldt for det unikke otte-kantede jagthus i Gaasdalhede ved første besøg. Men nu er der blevet for langt til omgangskredsen i Randers. Derfor er huset sat til salg.

Troldhede: - Da en ven første gang viste mig huset, udbrød jeg "Sikke et skønt lille troldehus! hvor ligger det?". "I Troldhede" lød svaret, siger Birgit Hylbæk med et smil.

På det tidspunkt - i 2016 - havde hun i flere år været på udkig efter et dejligt hus på landet med lidt jagt til - gerne tæt på Randers, hvor hun har det meste af sin omgangskreds.

Den otte-kantede form giver et fantastisk lysindfald fra morgen til aften - og gør det også lidt svært at indrette. Men der er ikke umuligt. Der hører jagt til ejendommen, men jagttrofæerne i stuen er nu fra Namibia. Foto: Johan Gadegaard

- Jeg synes Troldhede var for langt fra Randers, og slog ikke til i første omgang, men da jeg havde set huset, og det stadig var til salg i 2017, valgte jeg at slå til, og det har jeg absolut ikke fortrudt, siger Birgit Hylbæk.

Annonce

Jeg elsker stedet her. Det er fantastisk med natur hele vejen rundt og meget roligt. Her er rådyr, ræv, harer, fasaner, snepper og skovduer, siger Birgit Hylbæk, der selv har skudt tre bukke de sidste fire år.

Birgit Hylbæk

- Jeg elsker stedet her. Det er fantastisk med natur hele vejen rundt og meget roligt. Her er rådyr, ræv, harer, fasaner, snepper og skovduer, siger Birgit Hylbæk, der selv har skudt tre bukke de sidste fire år.

- Min nabo har lige skudt en kronhjort. De har ellers normalt været væk i sæsonen, siger Birgit Hylbæk med en jægers lille ærgrelse i stemmen. I stuen hænger der da også adskillige trofæer fra en jagt i Namibia for otte år siden. Og hun har virkeligt nydt, at have sin egen jagt på de 16 hektar hede og skov, der hører til ejendommen.

Huset var stort set indflytningsklart i 2017. Birgit Hylbæk har lagt en ny bordplade ind og bygget en stor garage og fældet lidt træer for udsynets skyld. Foto: Johan Gadegaard

Huset har været på markedet i en månedstid nu, og der har været to hold at kikke.

- Det er jo ikke en metervare, så det skal lige være de rigtige, der dukker op. Måske en jæger eller et par, der vil nye roen i naturen, siger Birgit Hylbæk.

Hun var lidt spændt på, hvordan hun skulle indrette det otte-kantede hus.

- Det er svært, men ikke umuligt, og det mest fantastiske er det lysindfald, der kommer lige fra morgen til aften. Jeg har aldrig haft et gardin oppe, for der kommer jo alligevel ikke nogen forbi, siger Birgit Hylbæk.

Førstesalen indeholder et soveværelse, et kontor og et dejligt badeværelse. Her giver den otte-kantede form mange skæve hjørner. Foto: Johan Gadegaard

Grevinde passer til huset

Birgit Hylbæk har lavet lidt af hvert i sit liv. Ud over at være jæger, har hun været sejler, laborant, bogholder og kontorassistent. I dag er hun psykoterapeut med klinik i Holstebro, og hun bærer tilnavnet Grevinden.

- Jeg har aldrig været grevinde, men det kaldte min eksmand mig, og så kom det til at holde ved i vennekredsen, og det passer jo egentlig meget godt med stedet her, siger Birgit Hylbæk.

Det har krævet en del af tømrerne at bygge Troldehuset. Foto: Johan Gadegaard

Også 'Grevindens' hus har kælenavne:

Her i Troldhede har huset mange navne. Nogle kalder det for hobbithuset, andre kalder det pandekagehuset, men hvis man siger, at man kommer fra det otte-kantede hus, så ved alle straks, hvilket hus, der er tale om, siger Birgit Hylbæk.

Hun har involveret sig lokalt i Troldhede, og tidligere været med i borgerforeningen. I dag er hun med i den gruppe, der arbejder på at skabe nye aktiviteter i den gamle stationsbygning.

Der er to badeværelser i huset, der er på 149 kvadratmeter, men kun ét værelse ud over soveværelset, så det er ikke et hus til en storfamilie. Foto: Johan Gadegaard

- Der sker meget mere i Troldhede end man drømmer om, men her er også lidt mere tyndt befolket end i Randers-området. Det gør at, alt går lidt mere stille, og det elsker jeg. Men jeg må også bare konstatere, at der er længere fra Randers til Troldhede end omvendt, og derfor har jeg med blødende hjerte besluttet mig for at sælge og finde et roligt sted tættere på Randers, siger Birgit Hylbæk.

Birgit Hylbæk sælger sit otte-kantede hus ved Troldhede. Huset ligger ret ugenert i Gaasdalhede. Foto: Johan Gadegaard

Borrisvej 6, 6920 Videbæk

Boligareal: 149 m² plus en garage på 70 kvm fra 2018

Stue/Vær: 1/2

Plan: 2 

Bygget: 2006

Energimærke: C

Grundstr.: 163736 m²

Opvarmning: Huset opvarmes med oliefyr og brændeovn. Da brændeovnen står midt i huset, kan den nemt opvarme hele huset.

Kontantpris: 3.250.000 kroner

Bonusinfo: Huset blev bygget af et par fra Sjælland, der brugte det som sommerhus. Parret fik også fragtet en sten på 16 ton fra Sjælland til Troldhede. Stenen pryder i dag grunden, og kan ses fra stue og køkken.

Det er Nybolig i Videbæk, der sælger ejendommen.

 
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce