Annonce
Vestjylland

Det muliges kunst i en corona-tid: Kunstnere som Hausgaard optræder dobbelt så meget som planlagt

Det har aldrig været et problem at sælge billetter til Niels Hausgaard i Holstebro. Denne gang - så flest muligt trods alt kan opleve den nordjyske entertainer - optræder han fire frem for de oprindeligt planlagte to gange. Arkivfoto: Scanpix
- Vi har tre gange så høje udgifter som normalt, så det er en aldeles håbløs situation, erkender Musikteatrets direktør efter genåbning.
Annonce

Holstebro: Når Niels Hausgaard besøger Musikteatret Holstebro i denne måned og optræder for et - igen, igen - udsolgt publikum, sker det ikke med to, men fire shows.

Det samme gælder Ørkenes Sønner i næste uge, og når Jonah Blacksmith i oktober spiller, bliver der ligeledes tale om en fordobling fra en til to koncerter.

Det er løsningen for den genåbnede kulturinstitution, som fortsat kun må have op til 500 gæster.

- Vi prøver at arrangere på alle de måder, der nu engang er mulige for os. Vi lægger alt det pres, vi kan, gennem vores organisation på at få lov til at lukke endnu flere ind, men indtil da er vi nødt til at finde os i og følge de regler, der nu engang er, siger direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen.


Vi er okay, men det er deprimerende at gå på arbejde med alle de benspænd, der er.

Anders Jørgensen, direktør, Musikteatret Holstebro.


Det er en ligetil løsning, men også en omkostningstung én af slagsen.

- Det er voldsomt fordyrende at lave arrangementer på den måde. Vi har tre gange så høje udgifter som normalt, så det er en aldeles håbløs situation, erkender Anders Jørgensen.

Værre endnu ser det ud for de store julefrokoster, Musikteatret Holstebro arrangerer. Der er  restriktioner, der skal overholdes, men samtidig er en del gæster tilbageholden med at gå til fest grundet corona-frygt.

- Men vi kæmper videre, forsikrer Anders Jørgensen.

Annonce

Skal nok ikke fyre

De førnævnte kunstnere har ikke krævet flere penge, selvom de skal optræde dobbelt så meget. Musikteatrets personale skal derfor også arbejde det dobbelte, og det gør løsningen dyr for såvel kunstnere som koncertsted.

At der er tale om en hårdtramt branche, skal man ikke længere end mod Herning for at for se: Messecenter Herning måtte i sidste måned fyre hver fjerde medarbejder.

- Vi kommer formentlig ikke til at fyre nogen. Det kan vi takke den gode opbakning fra vore sponsorer for, men også en ny organisation, vi lavede sidste år, hvor vi fik lavet om, så vi kun har få faste omkostninger. Det hjælper os rigtigt meget, siger Anders Jørgensen og konkluderer:

- Vi er okay, men det er deprimerende at gå på arbejde med alle de benspænd, der er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce