Annonce
Debat

Det mener Dagbladet om værdiløs byggegrund: Grund-fadæser er kommunens ansvar

Grunden set fra luften. Det er den grønne trekant, der ejes af Maja Kjær og Morten Olesen. Til højre ses den pågældende skov, og træerne til venstre er en del af dem. I venstre side af billedet kan man se de huse, der nu er i gang med at skyde op meget tæt på selvsamme skov, som har hindret parret i at bygge. Foto: Johan Gadegaard

Hvordan kan det gå til, at en byggegrund i 20 år står angivet som omfattet af en lokalplan - og så viser det sig, at grundens nye ejere ikke kan bygge på den, fordi de kommer i vejen for en skovbyggelinje?

Det er den absurde situation, Maja Kjær og Morten Olesen i Skjern er kommet i, efter at de i efteråret 2020 købte byggegrund på Amagervej, klods op ad Oldager-udstykningen. Langs grunden er der en bevoksning, der har sammenhæng med en lille skov, og ejendomsmægleren, der formidlede grundsalget, fortalte da også parret, at 'der kan blive noget' med en skovbyggelinje.

Men det er ikke noget problem, forsikrede han. Der kan gives en dispensation, og kommunen 'har vist velvilje', hvad det angår. Ovre på den anden side af skoven har boligejerne fået en gruppedispensation, og de ligger tæt på skovbrynet.

Annonce


Det er uacceptabelt, at grundejere bringes i en situation som Maja Kjær og Morten Olesen.


Kommunen gav ganske rigtig dispensation, men så klagede Danmarks Naturfredningsforening over sagen, og nu har Miljø- og Fødevareklagenævnet givet afslag på dispensation. Maja Kjær og Morten Olesen står med en grund, som de har givet 750.000 kroner for, og som de ikke kan bruge til noget.

Det er uforståeligt, at sådan noget kan ske. Hvis en grund - som der oven i købet i i 20 år er betalt ejendomsskat for - er omfattet af en lokalplan, må borgerne selvfølgelig formode, at de kan bygge på grunden.

Sagen er dog desværre ikke enestående; der er ikke mindst et udestående med en langt større sag, hvor kommunen har givet dispensation for byggeri af sommerhuse i områder, som er paragraf 3-beskyttede. Også her risikerer grundejere at stå med værdiløse grunde, de ikke kan bygge på.

Nogle vil måske kritisere Danmarks Naturfredningsforening for at rejse de pågældende sager. Men DN gør jo egentlig bare, hvad foreningen er sat til at gøre.

Det er kommunen, der har planlægningsansvaret, og det er kommunen, der må sikre sig, at udstykninger ikke er i konflikt med anden lovgivning. Det er uacceptabelt, at grundejere bringes i en situation som Maja Kjær og Morten Olesen.

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ældrerådet overrasket over kommunens million-udgift til sikkerhedsvagter: - Det har vi aldrig hørt om

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Overskuddet mere end tredoblet: Ringkøbing-firma nød godt af danskernes hus-interesse i coronatiden

Ringkøbing For abonnenter

Vestjysk virksomhed fik største overskud nogensinde i 2020: - Vi har ikke mærket noget som helst til coronaen

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Ringkøbing-Skjern

Indretningsekspertens egne boligtips: Norsk fjeldhytte møder japansk minimalisme i Hvide Sande

Skjern For abonnenter

Lokal tømrermester øjenvidne til enorme skovbrande i Tyrkiet: - Jeg har aldrig oplevet noget så vildt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Sprogfattigdom: Radio og tv bliver inficeret af bandeord

Ringkøbing

Nye tider på det tidligere Schuberts Minde: Musik og sang ved åbent hus på Fjordhusene

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Skjern

Unge vestjyske iværksættere har store ambitioner med nyt dansk online galleri

Ringkøbing For abonnenter

Ikke mere coronapas: En byrde mindre for Naturkraft - og så alligevel ikke helt

Ringkøbing-Skjern

Nøgenbadning eller smalle veje: Hvad vil du helst læse om?

Annonce