Annonce
Ringkøbing

Det mærkeligste forår: Skoleleder glæder sig til at sige farvel til coronaperioden

Maria Braae ville tage på bjergvandring, hvis hun vandt penge til en rejse. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ugens Nu & Her-gæst er skoleleder af det samlede skoledistrikt i Ringkøbing, Maria Braae, der ser frem til at kunne lægge noget af coronahurlumhejet bag sig til næste skoleår - men på en middagsaftale ville hun dog invitere en af coronakrisens store helte.
Annonce

En god søndag for miger en dag, hvor der er tid til at være sammen med min familie og have tid til at gøre nogle af de ting, der giver mig energi. Der er et godt tidspunkt for det nære.Det er hyggeligt, når børnene kommer hjem, og vi kan være sammen alle fire - det begynder man at påskønne, når man har udeboende børn. Man kan tage det absolut med ro, og der skal ikke planlægges noget som helst.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende havet og så gå en tur ved stranden. Jeg er opvokset tæt ved Vesterhavet, og der er aldrig to dage, der er ens. Det er et fantastisk stykke dansk natur - det kan noget helt specielt, de kæmpestore vidder, når man står og kigger. Det er ligegyldigt, om det er sommer eller vinter, det er altid noget nyt, man oplever.

Mit seneste besøg i en kirke var til jul. Jeg er ikke sådan en aktiv kirkegænger, men holder af at komme der. Det med at have traditioner i kirkeåret er med til at give én noget. Man oplever mere og mere, at kirker åbner op, og det er rart at opleve, for eksempel når man inviterer til koncerter og anderledes måder at have den traditionelle gudstjeneste, hvor man holder den på en hede eller i et telt.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar … Det vil ikke ske. Jeg ville ikke stille mig op og synge. Men hvis jeg skulle vælge en sang, skulle det være ”Så længe jeg lever” med John Mogensen, for der kan alle synge med.


Min svage side er, at jeg kan forsvinde ind i en opgave og så glemme tid og sted og være svært kontaktbar.

Maria Braae, skoleleder


Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så ville jeg gå i gang med at planlægge en vandretur, og det måtte gerne være noget, der inkluderer bjerge. Jeg er fascineret af det med at komme op i højden og få det udsyn, når man står på et bjerg. Der er en fantastisk stilhed sådan et sted. Vandring har jeg ikke prøvet endnu, men jeg elsker at stå på ski. Jeg har kun været i bjerge sporadisk, men har haft en følelse af, at det måtte jeg tilbage til. Så det skulle være en ferie, hvor det kom i fokus.

Maria Braae

ALDER: 52 år

PRIVAT: Gift og har to voksne børn

PROFESSION: Skoleleder

HJEMBY: Ringkøbing.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Phillip Faber, for jeg synes, han har gjort noget helt usædvanligt under coronakrisen med fællessang. Han har fået os reintroduceret til den danske sangskat og fællesskabet i fællessangen, og det kan noget helt specielt. Jeg er ikke i tvivl om, at han vil være fornøjeligt selskab, for han virker som et positivt og glad menneske.

Det irriterer mig helt vildt … Der er ikke så meget. Jeg bruger ikke meget tid på at blive irriteret. Men hvis jeg skulle nævne noget, der kan irritere mig, er det smålighed - det er ikke særlig kønt.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er, at jeg er et ret positivt menneske, og jeg har fokus på alt det, vi kan sammen, når vi gør det i fællesskab. Og det må gerne foregå på en måde, hvor der indgår et godt grin, for det er med til at gøre det hele lettere i hverdagen.

Og min svage side er, at jeg kan forsvinde ind i en opgave og så glemme tid og sted og være svært kontaktbar. Det siger mine børn. Jeg kan blive helt grebet af noget, og så er det godt at have nogen, der kan sige, at nu er det slut.

I næste uge ser jeg frem til at sige farvel til det mest mærkelige forår, nogen af os kan erindre. Jeg er skoleleder, og i denne uge siger vi farvel til børn og kollegaer for sommeren, og det bliver måske også et farvel til den coronaperiode, der har påvirket alles hverdag de seneste måneder. Når vi ses igen, er det forhåbentlig til noget, der er tættere på normalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce