Annonce
Sport

Det måtte bare ikke ske - Ringkøbing Håndbold tabte ude mod DHG efter en elendig indsats

DHGs Frida Maag Damgaard scorede otte mål. Hende fik Ringkøbing Håndbolds forsvar ikke godt nok fat i, og det var med til at sikre DHG en overraskende sejr på 25-24. Foto: DHG - Søren Borg
I oktober slog Ringkøbing Håndbold fynske DHG med 20 mål. I dag tabte Ringkøbing 25-24. Det må bare ikke ske, hvis Ringkøbing skal gøre sig forhåbninger om at holde kursen mod ligaen.

Odense: - Så kan de lære det.

En DHG-spiller var overstadig af lykke, da hun sammen med holdkammeraterne jublede godt og længe efter fynboernes højest overraskende sejr over topholdet Ringkøbing.

Og det var ikke et nederlag, Ringkøbing kunne bortforklare. Kun komme med bud på forklaringer.

- Det her er vel dyre lærepenge. Vi fik at se, at hvis vi ikke tager os sammen i hver eneste kamp, så er der ikke langt mellem top og bund, sagde Sascha Juul.

Selv om Ringkøbing så skarpe ud under opvarmningen, så haltede det hele, da først kampen blev fløjtet i gang. Der var ikke spillet lang tid, inden Ringkøbing havde brændt en håndfuld chancer og lavet nogle tekniske fejl.

- Det kom til at forfølge os hele kampen. Afbrænderne fra fløjene betød, vi ikke kom til at spille helt så bredt, som vi gerne ville. For meget kom inde på midten, og der lavede vi fejl og brændte, lød en del af træner Jesper Holmris' forklaring.

Trods afbrændere og fejl var hele første halvleg lige. I starten af anden halvleg kom Ringkøbing bagud 17-15, men fire mål på stribe gav føring på 19-17.

Ringkøbing holdt fast til 21-18 og 23-20. Derfra scorede DHG på deres fem næste angreb, mens Ringkøbing igen brændte og lavede dumme fejl.

- Vores tekniske niveau var alt for dårligt i dag. Og da vi samtidig havde dårlige returløb, så blev vi straffet hårdt af deres kontrafase. Nu er det bare vigtigt, at vi ikke går i panik over det her. Vi fører stadig rækken, og så må vi se at komme videre, sagde Sascha Juul.

Ringkøbing vandt 43-23 hjemme over DHG tilbage i oktober.

- Hver kamp er forskellig. Det kan vi ikke bruge til noget. Vi er enige om, at det var for dårligt i dag, og længere er den ikke, sagde Rikke Jochumsen.

Hun fik ros af Jesper Holmris for sin kamp på fløjen, lige som der var ros til Michelle Brandstrup og Louise Bak Jensen i målet.

- Til gengæld forventer jeg mere af nogle centrale spillere, end det jeg så i dag. Camilla Faartoft og Marigona Hajdari eksempelvis, sagde Jesper Holmris.

Han mente, der fra start var masser af tegn på, at Ringkøbing rent mentalt ikke var, hvor de skulle være.

- Afbrændere og fejl på stribe. Alt for mange tekniske fejl. Dårlige returløb. Taktiske ting vi havde snakket om men ikke udførte. Der var flere ting, og det gav bare uro. Hele kampen kæmpede vi stort set forgæves på at finde de rigtige løsninger i angrebet, hvor vi blev stresset af deres 5:1-forsvar. Vi må kigge indad. Kigge på hvordan vi sørger for at stå helt skarpe, når kampen starter, fortalte Jesper Holmris.

Da Ringkøbing kom foran med tre mål i slutfasen, troede han, sejren var hjemme.

- Alligevel gik det galt, og det var vores helt egen skyld. En meget skuffende og dårlig indsats af os, sluttede Jesper Holmris.

1. division damer

DHG-Ringkøbing Håndbold 25-24 (12-11)

Målscorere DHG: Frida Maag Damgaard 8, Alberte Madsen 5, Maria Borg 4, Nanna Daugaard 2, Caroline Toft Nielsen 2, Gianna Calchini 2 og Johanne Matzen 2 (2).

Målscorere Ringkøbing. Michelle Brandstrup 7 (1), Alberte Simonsen 4, Jane Mejlvang 3, Marigona Hajdari 3, Rikke Jochumsen 3, Sascha Juul 3, Marie-Louise Sundgaard 3 og Camilla Faartoft 1.

Straffekast: DHG 3 (2 mål), Ringkøbing 3 (1 mål).

Udvisninger: DHG en, Ringkøbing en.

Tilskuere: Ingen i Dalumhallerne - Hal 1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rohde om sin gamle kritik af Indre Mission som sort: - Det var ikke min stolteste time som folketingsmedlem

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det store valg for 75 år siden: Se navnene på de mange lokalvalgte i både sogneråd, byråd og amtsråd

Annonce