Annonce
Hvide Sande

Det lykkedes ikke at hive en fiskepris i land

Indehaveren af Kommandobroen by Grantland i Hvide Sande, Michael Grantland (i midten), har i år oplevet af blive prisnomineret - og at modtage fire store stjerner i en anmeldelse i Berlingske. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Da Den Danske Spiseguide tidligere på ugen uddelte en række priser, var restaurant Kommandobroen i Hvide Sande nomineret i kategorien 'Årets fiske- og skaldyrsresturant.'

Hvide Sande: I sig selv kan det være lidt af en sejr for en restaurant at blive nomineret, når Den Danske Spiseguide uddeler en række priser. Det er da også dette, de nu må tage til takke med på Kommandobroen by Grantland i Hvide Sande.

I foråret blev den vestjyske restaurant nomineret i kategorien 'Årets fiske- og skaldyrsrestaurant', og tidligere på ugen stod det klart, at prisen gik til Restaurant Essens i Frederikshavn.

Da indehaveren af Kommandobroen, Michael Grantland, blev gjort bekendt med nomineringen fra Den Danske Spiseguide, konstaterede han, at 'det er ret fedt, at man kommer helt herud.'

Et par måneder senere fik den vestjyske restaurant uanmeldt besøg af Berlingskes mad- og vinredaktør, Søren Frank, der afrundede sin anmeldelse med denne bemærkning:

- Hvad angår Kommandobroen by Grantland takserer vi en aften med god betjening og et fint gastro light-køkken til fornuftige priser til fire store stjerner.

Annonce

Gode oste på Mols

Ved prisuddelingen tidligere på ugen gik hovedprisen 'Årets restaurant' til AOC i København, og priserne blev også i hovedstaden i kategorier som 'Årets gennembrud', 'Årets grønne køkken' og 'Årets teamwork.'

Til gengæld pegede pilen mod Jylland, da det gjaldt 'Årets landevejskro', hvor prisen gik til Fladbro Kro ved Randers, mens prisen for 'Årets oste' gik til Molskroen ved Ebeltoft.

Bent Christensen udgav i 1978 den allerførste udgave af Den Danske Spiseguide, og den er udgivet årligt lige siden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce