Annonce
Debat

Det kan være meget godt at arbejde hjemme, men: Vi er bedst, når vi er sammen

Ansvarshavende chefredaktør Peter Orry har skrevet dagens leder. Foto: Chresten Bergh

Vi anede det jo nok. I nogle dage eller uger kan det være meget godt at arbejde hjemmefra. Man sparer tid i bilen eller toget,  slipper for at smøre madpakke, kan nøjes med at være præsentabel på overkroppen og ellers sidde i joggingbukser og med bare tæer i badesandalerne under Teams-møderne og i øvrigt tage en kop kaffe med ud  i haven, uden at chefen ser det. Men det sjove går over, for der mangler noget.

"Jeg er blevet mere trist. Der mangler det daglige grin, som man normalt får med kollegerne på arbejdet. Der er mange dage, hvor jeg føler, at min arbejdsglæde er helt væk, og jeg tænker, om nogen overhovedet går op i, hvad jeg laver," sagde Liv Sørensen i december til Berlingske, da hun havde passet sit job som økonomimedarbejder i Forsvaret hjemmefra siden marts.

Det var på samme tid, en undersøgelse viste, at en fjerdedel af 1000 adspurgte virksomheder havde noteret sig, at medarbejderne trivedes dårligere med hjemmearbejde. Jurist- og økonomforbundet Djøf fortalte samme historie om sine medlemmer. Og nu tre måneder senere bekræftes elendigheden af HK, der har fået Epinion til at tjekke det mentale og fysiske velbefindende hos 1054 medlemmer: 56 procent har mindre overskud, 46 procent oplever mindre arbejdsglæde - og halvdelen har i øvrigt taget på.

Så forudanelsen var god nok: Hjemmearbejde kan have sine fordele, men vi er i bund og grund sociale væsener, som får energi og trives ved samværet med kolleger. Et digitalt møde kan være fint, men her får vi slet ikke det nærvær og det indtryk af, hvordan de andre har det, som vi gør, når vi er fysisk sammen. Og vi gør i længden heller ikke vores arbejde lige så godt. Vi bliver dårligere til at udvikle ideer, til at kommunikere om praktiske ting og til at støtte hinanden.


Hjemmearbejde kan have sine fordele, men vi er i bund og grund sociale væsener, som får energi og trives ved samværet med kolleger.


Derfor vil vi forhåbentlig se en fremtid efter pandemien, hvor vi måske vil arbejde lidt mere hjemmefra, når det giver mening, men ellers vender tilbage til arbejdspladserne, fordi vi nu engang er bedst og har det bedst, når vi er sammen på jobbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Nu bliver Rute 15 forhåbentlig bredere

Annonce