Annonce
Indland

Det kan koste 1500 kroner hvis du mødes med ti bekendte

Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Overtrædes nyt forsamlingsforbud, kan det koste 1500 kroner i bøde, hvis man ikke lytter til politiet.

Hvis man ikke lytter til politiet, kan det i sidste ende koste en bøde på 1500 kroner for de personer, der overtræder forbuddet om ikke at samles mere end ti personer samme sted.

Det oplyser Anklagemyndigheden, efter at Rigsadvokaten har fastsat bødetaksterne.

Tirsdag aften sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at forbuddet om at samles mere end ti personer vil træde i kraft onsdag klokken ti.

Det er et midlertidigt forbud både indendørs og på offentlige områder.

- Det er klart, at det skal have en konsekvens, hvis man ikke følger henstillingerne fra politiet om ikke at forsamles. Det vil blive håndhævet, lød det tirsdag aften fra rigspolitichef Thorkild Fogde på pressemødet.

Borgernes forsamlingsfrihed er nævnt i Grundloven, men vurderingen er, at det nye forbud er lovligt på grund af den ekstraordinære situation.

Han understregede ved samme lejlighed, at politiet vil håndtere eventuelle situationer med imødekommenhed og konduite.

Onsdag vil der være flere betjente på gaden for at rådgive borgerne om, hvad man må, og hvad man ikke må.

De nye regler betyder også, at en række butikker som caféer, restauranter, biografer, indkøbscentre skal holde lukket.

Det gælder også butikker, hvor der er tæt kontakt mellem ansatte og kunder.

Det kan for eksempel være frisører, tatovører eller fysioterapeuter.

Hvis man som erhvervsdrivende bryder det forbud, vil det medføre en bøde på 5000 kroner. Det er den største af bøderne.

Dagligvarebutikker, apoteker og andre erhverv får lov at holde åbent. Men hvis de ikke overholder en række krav om gulvplads og håndsprit til handlende, risikerer de også en bøde.

Den vil være på 1500 kroner.

Det vil være muligt at indbringe en bøde for domstolene.

/ritzau/

Bødetakster
Annonce
Annonce
Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Søndervig: Se på Vardes eksempel

Læserbrev: I debatten om udviklingen i Søndervig har tvillinge-borgmestrene Østergaard og Elbæk forsøgt at påvirke den demokratiske debat, åbenbart uden den større succes, det må vælgerne så tage stilling til ved næste valg. Prøv at kigge på Varde Kommune, her er der anlagt en rundkørsel vest for Billum, al trafik til sommerhusområderne Blåvand, Vejers og Grærup fra øst og syd skal passere denne, her er der så udført en speciel afkørsel til et nyetableret Rema 1000. Der er altså nogen der godt kan finde ud af det! Nu anlægger man så en halv omfartsvej med rundkørsel på Søndervig Landevej og afkørsel til det lysregulerede kryds i Søndervig. Det bliver rigtig spændende at se hvordan trafikken vil afvikle sig, når der er rødt lys og trafikken hober sig op i relation til den kilometerlange kø, der forekommer på landevejen, vil det bevirke en proppet rundkørsel og stadig kødannelse og man så er lige vidt, er der trafiktal for disse forhold? Et er, at det selvfølgelig koster flere penge at fuldføre ringvejen mod nord, og dem er der ikke for mange af p.t. Noget andet er, hvorfor har man ikke taget med i udviklingsplanerne, at der i fremtiden skal være mulighed for at fuldføre omfartsvejen? Er det rettidig omhu ikke i det mindste at sikre, at muligheden skal være der for en ”Nordhavn” og en masse bynære p-pladser, der sikkert bliver brug for? Det var rigtig flot at se de mange dannebrogsflag, der i weekenden vajede ved sommerhusene i Søndervig. Trafikken på Søndervig Landevej var tæt, uagtet der ikke var mange udenlandske nummerplader at se.

Annonce