Fodbold

Det kører ikke for Spjald IF

Habib Hussein var tæt på en udligning for Spjald IF, da Spjald tabte 2-0 i Brande. Arkivfoto: Morten Stricker.
For tredje kamp i træk tabte Spjald IF i serie 1, da det blev 2-0 ude mod Brande. Nu venter bundgyser mod Herning Fremad efter påske.

Brande: En taktisk ændring i pausen var lige ved at blive point værd for Spjald IF ude mod Brande, men i sidste ende blev det til et nederlag på 2-0.

- Set over hele kampen var det nok okay, lød det fra holdleder Aksel Vestergaard.

Han havde set en første halvleg, hvor Spjald virkelig var under pres.

- Vi var dårlige. Vi kunne slet ikke ramme hinanden, så vi skabte kun en enkelt chance i de første 45 minutter, fortalte Aksel Vestergaard.

Brande var langt farligere. De havde en del afslutninger, men enten reddede en velspillende målmand Oliver Sloth Holm, eller også afsluttede Brande forbi mål.

- Derfor var det lidt synd for Oliver, at Brande kunne score på en ripost til 1-0 mod slutningen af første halvleg, sagde Aksel Vestergaard.

I pausen ændrede Spjald fra 3:5:2 til 3:4:3.

- Det gav en del mere spil. I 20 minutter kørte det rigtig godt, og vi var bedst i den periode. Habib Hussein og Lukasz Rogozik havde begge en god chance, uden vi fik scoret, og der var andre pæne angreb. Vi pressede på, og det blev straffet med et mål i overtiden på en omstilling, hvor afslutningen blev rettet af på en spiller på vej i mål til 2-0. Nu skal vi møde Herning Fremad lige efter påske i en allerede meget vigtig bundkamp, sagde Aksel Vestergaard.

Serie 1 pulje 9

Brande-Spjald IF 2-0

Mål: 38. minut: 1-0. 01. minut: 2-0. Ingen udvisninger eller advarsler. Spjald skiftede Emil Risberg og Søren Vestergaard ud med Jeppe Møller og Bjarke Kristensen i pausen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce